Спорт

СК ”Торнадо” с 3 титли и общо 11 медала от международния турнир Black Sea Cup

  15.06.2021 15:58             
СК ”Торнадо” с 3 титли и общо 11 медала от международния турнир Black Sea Cup

БУРГАС. Отлично представяне на силен международен турнир в стила шин киокушин направиха каратеките на спортен клуб „Торнадо”. В морския град се проведе традиционната надпревара Black Sea Cup във възрастите за деца, кадети, юноши и мъже, а в нея участваха и клубове от Израел, Украйна, Хърватска и Румъния. Сенсей Васко Пеев изведе на татамито 14 торнадовци, а те спечелиха 3 титли, 2 сребърни медала и 6 бронзови.

При децата, родени през 2009 г., финалът в кат. до 40 кг бе пазарджишки. Шампион стана Георги Новоместски, който надделя над Георги Итов. С бронзови отличия се окичиха Александър Горчев, Георги Ангелов, Николай Зочин и Симона Сиракова.

В групата на кадетите шампион е Алекс Стоенчев. В кат. до 50 Алекс постигна три атрактивни срещи, като и трите приключи по категоричен начин – с ипон. С бронзови медали се поздравиха Ивайло Генов и Емил Минчев.

При девойките златното момиче Савина Дудова постигна безапелационни победи над старите си шуменски познайнички и стъпи на върха нап очетната стълбичка при 55-килограмовите. Така Савина даде сериозна заявка за европейското първенство през ноември в Орадя, Румъния.

В групата на мъжете Иван Дъбов спeчели сребърен медал при най-тежките (над 90 кг), като на финала отстъпи на украински представител.

„Кошницата е почти пълна и това е добре, защото състезанието беше много силно, с усмивка коментира пред „Знаме” сенсей Васко Пеев след турнира. Хубаво е, че по-младите състезатели показват прогрес. Хареса им и това, че някои победиха каратеки от чужди държави. Като Николай Зочин, за когото това бе четвърто състезание. Алекс Стоенчев досега бе втори и трети на държавни първенства, но сега усети „вкуса” на златото и това ще му бъде стимул за републиканска титла. Савина Дудова беше безкомпромисна на татамито. На Иван Дъбов това му бе първо състезание при мъже и показа характер и техника… Въобще, доволен съм от представянето на „Торнадо” и на това състезание”, завърши сенсей Пеев.

Клубът се стяга за традиционния летен технически лагер на Черно море. ОТ 6 до 14 юли в Кранево се събират каратеки от цялата страна, а торнадовци са рекорден брой – 49. Това се дължи обаче и на факта, че част от родителите този път имат право да придружават най-малките състезатели.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички