Понеделник, 13 Сеп 2021
 
Регионът

Стенли от Мененкьово спечели конкурса “РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“: “24 май – пиши красиво!“

  13.06.2021 14:52             
Стенли от Мененкьово спечели конкурса “РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“: “24 май – пиши красиво!“

13-годишният Стенли Димитров, ученик от ОУ „Отец Паисий“ в беловското село Мененкьово, спечели Третото издание на конкурса  „РОДОЛЮБИЕ с букви, палитра и глас“. В надпреварата участваха  400 деца от градове и села в цялата страна - Асеновград, Пловдив, София, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен, Смолян, Карлово, Гоце Делчев, Кърджали, Шумен, Велинград, Трявна, Свищов, Самоков, Димитровград,  Карнобат, Тутракан, Килифарево, Мартен, Нови Искър, от областите Разград, Силистра и Търговище, както и гр. Алзира, Испания, се съревноваваха в краснопис по избор на едно от три стихотворения:  „Аз съм Българче“ на Иван Вазов, „Високи, сини планини“ на Младен Исаев и „Букви“ на Цветан Ангелов.

Участниците в третото издание на конкурса бяха оценявани от авторитетно жури в състав: Антоанета Пепелишева, начален учител в ОУ „Христо Ботев“, гр. Асеновград, Дарина Янева, художник и основател на академия за детско творчество „Дая“ и художникът Андрей Янев. Те определиха две първи награди – за първокласничката  Михаела Йорданова от СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново  и за Стенли Димитров на 14 г., от ОУ „Отец Паисий“, село Мененкьово, област Пазарджик. На второ място беше класиран  Акън Юсуфов на 14 г. от ОУ „Отец Паисий“, гр. Асеновград, а третата награда остана за Калина Николова на 11 г. от ОУ "Д-р Петър Берон", гр. Плевен. Награждаването съвпадна с откриването на книжарница „Хеликон“ в град Асеновград. Присъстваха директорът на Исторически музей Асеновград -  Иван Дуков, управителите на Студио Ре - Радомира Михова и Ефтим Чакъров, които са и организатори на събитието, както и Силвина Кендерова, регионален мениджър на Хеликон, Лилия Анастасова, която осигурява паричната награда за второто място, ученици от училищата в гр. Асеновград и гости на града.

Деца от публиката  изпълниха стихотворението „Аз съм българче“ и получиха албума на Веси Палашлиева „Моят ритъм“ с автограф от самата певица, която представи и песни от дебютния й албум за всички, които присъстваха на награждаването.

 „Много сме щастливи и се вълнуваме от тази висока оценка на труда и старанието ни през цялата учебна година! Благодаря ви!“, сподели Дебора Кирилова, класен преподавател на Михаела Йорданова. Учителката на Стенли Димитров, Наташа Коцева, също изрази вълнението си и радостта, че подобни конкурси са стимул за децата и атестат за работата на преподавателите.

Оспорваното състезание за красив и четлив препис подкрепиха още Данчо Панайотов, основател на книжарници „Хеликон“, пекарна „Гая“ - Пловдив, семейство Желеви от гр. Пловдив, Георги Филипов от гр. Асеновград.

Преписите на всички участници са качени на сайта на Студио РЕ: www.studiore.info.

Организаторите на конкурса ще обявят темата на четвъртото издание наесен с първия учебен ден.

Ето и наградените участници:

1. Стенли Димитров 13 г. , ОУ „Отец Паисий“, село Мененкьово, област Пазарджик 

1. Михаела Йорданова 7 г., СУ „Вела Благоева“, гр. Велико Търново

2. Акън Юсуфов 14 г., ОУ „Отец Паисий“, гр. Асеновград

3. Калина Николова 11 г., ОУ "Д-р Петър Берон", гр. Плевен

Подробности – на следните линкове:

https://studiore.info/rodolubie/24-mai/

https://www.youtube.com/watch?v=mUWfAUH9s-k

https://www.youtube.com/watch?v=mUWfAUH9s-k

https://www.youtube.com/watch?v=TG5Xy_wMS5A&t=1s.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички