Понеделник, 13 Сеп 2021
 
Крими

Първо в „Знаме”: Опожариха катафалка тази нощ

  13.06.2021 09:37             
Първо в „Знаме”: Опожариха катафалка тази нощ

ПАЗАРДЖИК. Катафалка бе опожарена тази нощ в областния град на ул. „Пловдивска”, научи „Знаме”. След щателен оглед криминалисти разследват палеж, защото има недвусмислени доказателства в тази насока

На метри от същото място преди две седмици бе запален и личният автомобил на дългогодишен инспектор от „Автомобилна администрация”, за което областният вестник първи писа. Три дни по-късно пламна обект, свързан със служител на МВР. След снощния палеж положението пред разследващите става още по-напечено, защото очакванията на обществото да бъдат разкрити наглите извършители стават още по-силни. Още повече, нищо чудно да има връзка между част от палежите, а зад тях да стоят професионалисти за подобен тип поръчки.

И сега запалителна течност била лисната минути след полунощ - върху мерцедеса, собственост на погребална агенция „Кронос”. Съседи видели пламъците и веднага се обадили на телефон 112. Незабавно дошъл екип на огнеборците от РС ПБЗН-Пазарджик и изгасили специализирания автомобил. Съседи коментират, че някой е видял непосредствено след палежа от мястото да бягат лица с „Фолксваген Голф”. Съседи са заснели и кадри от потушаването на пожара и ги предоставиха на репортер на „Знаме”.

Возилото е ползвано от служител, който живее на ул. „Пловдивска”. Негови близки коментират, че най-вероятно това е посегателство на конкуренцията. Дали зад удара стои друго погребално бюро, дали палежът е на лична основа или става дума за „обикновена хулиганска импровизация”, ще преценяват разследващите.

„Знаме” първи писа и за друг палеж, извършен часове след този на колата на служителя на ДАИ. Тогава пламна пламна дървопреработвателен цех в Калугерово, собственост на баща на служител във „Вътрешна сигурност” в МВР, който преди това бе шеф на група „Престъпления по пътищата” на АМ „Тракия” и на КАТ-Пазарджик. Любопитен факт е, че само за една година – от май 2020 г. досега, са запалени два автомобила на въпросния служител плюс други два - един на брат му и един на приятелката му, както и апартамент, собственост на служителя на „Вътрешна сигурност”, и магазин за ПВЦ-дограма на баща му – и двата обекта са в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички