Четвъртък, 09 Сеп 2021
 
Регионът

Д-р Чачова и д-р Проданов: „Уни Хоспитал“ се утвърди на здравната карта в национален мащаб

  10.06.2021 14:26             
Д-р Чачова и д-р Проданов: „Уни Хоспитал“ се утвърди на здравната карта в национален мащаб

ПАНАГЮРИЩЕ. На 11 юни се навършват 5 години от официалното откриване на МБАЛ „Уни Хоспитал“ в историческия град. По този повод Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на лечебното заведение и д-р Ангел Проданов, прокурист, дават следното интервю:

- Каква е равносметката за изминалите 5 години?

Д-р Чачова:

- Извървяхме дълъг път – свидетел и участник съм на процеса, през който старата общинска болница се превърна в супермодерно лечебно заведение. За нас като екип основна цел за тези пет години е да предложим най-пълноценна и комплексна грижа за здравето на нашите пациенти – от доказани специалисти, прилагащи най-иновативни методи на лечение с помощта на медицинска техника и апаратура от последно поколение, следвайки мисията ни – Всичко за здравето под един покрив!

Д-р Проданов, прокурист на „Уни Хоспитал“:

- Около 18 000 пациенти средно на година успешно се лекуват в клиниките, отделенията и лабораториите ни. Тези цифри, които запазват своята устойчивост през този период за нас означават, че пациентите ни имат доверие.

Аз съм част от лекарския екип на болницата от 5 години, което ми дава възможност към днешна дата, когато съм и част от нейното ръководство, да отбележим преобразяването на лечебното заведение и неговото утвърждаване в модерна високотехнологична болница, спечелила доверието на хиляди пациенти.

Неслучайно, за тези 5 години болницата се утвърди като универсално, реномирано лечебно заведение в национален мащаб.

- Повече от година светът е в пандемия от КОВИД-19. Как се справя болницата в Панагюрище в тези условия?

Д-р Чачова:

- Имахме много трудни моменти и бяхме изправени пред сериозни изпитания, но мисля, че се справихме като екип. Излекувахме стотици пациенти, въпреки сложния ход на протичане на болестта, вследствие на което мнозина загубиха битката с болестта. Това е лична трагедия, в която ние като лекари сме съпричастни и често загубата за нас е не по-малка. Но заедно се изправяме пред предизвикателствата и продължаваме да ги посрещаме.

„Уни Хоспитал“ стана първата болница в страната сертифицирана за управление на риска, свързан с КОВИД-19. За нас това беше особено важно, защото ни даде увереност, че работим в максимални условия на безопасност, както за медицинския персонал, така и за пациентите.

Д-р Проданов:

- Ковид-19 е невероятно предизвикателство – предизвикателство за професионализма на всеки лекар и медицински специалист, и предизвикателство пред всяка болница като структура, способна да посрещне неизвестностите на пандемичната обстановка и успешно да ги преодолява. И мисля, че нашата болница, нашият екип доказа, че го може.

От първия ден на обявяване на световната пандемия, спазваме указанията на отговорните институции като РЗИ, РЗОК, Министерство на здравеопазването. Колегите следят внимателно международните алгоритми на водещите лечебни заведения в света, които публикуват своя опит при лечението на коронавируса. Самите ние придобихме опит, но все още ни предстои път, преди да можем да се поздравим, че сме се справили с болестта. Важно е да акцентираме, че в „Уни Хоспитал“ работи Ваксинационен кабинет – важна част от процеса по ограничаване мащабите на заболеваемостта.

- Кои са успехите, с които Болницата може да се похвали за изминалите 5 години?

Д-р Чачова:

- Естествено, на първо място, това са излекуваните пациенти и всички онези, на които сме успели да облекчим страданието и повишим качеството на живот. Благодарността на пациентите ни е сред най-важните признания за нас. Заедно с това се радваме на всяка награда, която получаваме. Десет от най-уважаваните ни специалисти са в националната Лига на в.“24 часа“ „Лекарите, на които вярваме“. Получихме награди за иновации в здравеопазването, за инвестиции във високи технологии в медицината, за качество и безопасност, пациентска награда, за социална отговорност. Бяхме удостоени със Сертификат „Добра болница“ от Центъра за защита правата в здравеопазването и пациентски организации „Заедно с теб“, Ротари ПРИЗнание за борбата с КОВИД-19. Всичко това, ни дава сили и увереност, че сме на прав път.

Д-р Проданов:

- Пет години са много кратък период от историята на лечебното заведение. Но е безспорен факт, че за хората от региона и за нас като екип изграждането на една от най-модерните болници на Балканите доказа и продължава да доказва във времето визионерския поглед на инвеститора – „Асарел-Медет“ АД – фактор за стабилност и благосъстояние.

- Какво си пожелавате за следващите 5 години?

Д-р Чачова и д-р Проданов:

- Пожелаваме си преди всичко здраве – на пациентите ни, на близките и семействата ни. В професионален план работим усилено за успешното национално и международно акредитиране на болницата. Това разширява хоризонта ни сериозно и дава възможност да развиваме медицински туризъм.

 

Д-р Красимира Чачова-Ранчева е управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ от декември 2018 година. Има завършени специалности по Вътрешни болести и Пневмология и фтизиатрия, магистър по „Здравен мениджмънт“. Член е на Българското дружество по белодробни болести.

 

Д-р Ангел Проданов е прокурист на МБАЛ „Уни Хоспитал“ от март 2018 година. Има придобита специалност по Анестезиология и интензивно лечение, магистър по „Здравен мениджмънт“, асистент е в МУ-Пловдив, катедра по анестезиология, спешна и интензивна медицина.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички