Понеделник, 21 Фев 2022
 
Други

Неделчо може да бъде трансплантиран във Франция

  17.06.2021 06:39             
Неделчо може да бъде трансплантиран във Франция

Да помогнем това да се случи

Тези дни 43-годишният Неделчо Гарджаров от Тополи дол се върна от Франция с добри новини. След множеството изследвания от тамошна клиника са потвърдили, че трансплантацията, за която той мечтае от години, може да бъде осъществена. Най-вероятно това ще се случи в края на лятото.

Лошата новина е, че доста от събраните за Неделчо средства към момента са изразходвани за самолетни и автобусни билети, преводач във френската клиниката, квартира за 9 дни, храна, медицински консумативи за него и за

баща му, който ще му стане донор

Останали са около 3000 евро, а са нужни още 5000 евро, за да са подсигурени престоят на двамата по време на самата трансплантация и следоперативното наблюдение. В най-добрия случай то продължава около месец, но може да продължи и по-дълго.

Така че, ако имате възможност - отворете сърцата си. Неделчо е на "финалната права", нека му помогнем да пресече финала.

Сметката, на която може да дарявате, е

BG17UNCR70001524113913

В "Знаме" вече сме ви разказвали за Неделчо Гарджаров, който е на хемодиализа от 16 години. За него се водеше продължителна благотворителна кампания. Още като дете му откриват аномалия на уретрите и склерозирал ляв бъбрек. Когато е 8-годишен, го оперират и известното време няма проблеми.

През 2005 г. обаче болестта се завръща, тогава Неделчо е на 26 години. И до днес той води нелекия живот на човек, чиито бъбреци не работят и медицинска апаратура изпълнява техните функции. "Закачен" е за машините 3 пъти седмично по за 5 часа всеки път. Целият му живот се върти около диализата. Всичките му планове и начинания са съобразени с нея.

С времето, за съжаление, се появяват и увреждания, например проблеми с паращитовидната жлеза. Заради тях

е опираран 2 пъти

Болките и трудностите не сломяват желанието за нормален живот на Неделчо. Още през 2005 г. баща му иска да стане негов донор, но се оказва, че двамата са от различни кръвни групи и трансплантацията не може да се осъществи в България. Но Здравната каса и здравното министерство ще поемат операцията в чужбина, парите са нужни за останалите разходи.

Неделчо и семейството му не разполагат със средствата. Той взима само социална пенсия. Пенсионер е и баща му. Живеят изключително скромно.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички