Четвъртък, 24 Фев 2022
 
Регионът

Служебният здравен министър посочи община Сърница като положителен пример

  04.06.2021 06:00             
Служебният здравен министър посочи община Сърница като положителен пример

Тази седмица кметът на Сърница Неби Бозов участва в работна среща с министъра на здравеопазването в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров, с неговите заместници д-р Тома Томов и д-р Александър Златанов, както и с началника на кабинета на министъра Лидия Чорбанова. На срещата са присъствали още Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово и Димитър Бръчков - кмет на община Петрич.

- Обсъдихме актуалните проблеми в здравеопазването - поясни кметът на Сърница. - Както и работата на общините по прилагането на мерките, свързани с коронавируса, и етапите на ваксиноционните планове.

Министър Кацаров бе подробно запознат с дългогодишния ни проблем за осигуряване на денонощна спешна медицинска помощ в община Сърница, за чието разрешаване аз и моят екип работим непрестанно от обособяването на общината.

Към момента сме изпълнили ангажимента си за осигуряване на помещение за спешните екипи с реализирането на основния ремонт на сградата на Здравната служба в Сърница и обособяването на изцяло ново крило за нуждите на Центъра.

Министър Кацаров обеща да бъде намерено решение и отбеляза положителния пример на община Сърница за търсене на решения за преодоляване на недостига на медицински услуги в по-малките и трудно достъпните населени места.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички