Пазарджик

Кметът награди отличилите се ученици на Националната олимпиадата по информационни технологии

  01.06.2021 15:40             
Кметът награди отличилите се ученици на Националната олимпиадата по информационни технологии

ПАЗАРДЖИК. "Ние имаме традиция да награждаваме всички наши отличени деца, които са постигнали резултати независимо в какви сфери на живота". Така кметът Тодор Попов посрещна участниците от Математическата гимназия, представили се изключително добре  на Националната олимпиадата по информационни технологии.

Стоян Хайдушки в категория "Разпределени уеб предложения" е с първи резултат на теста в цяла България,  крайна оценка Отличен 6 и носител на званието "Лауреат".

Дебютантките Ая Кожухарова в категория "Мултимедийни игри и симулации", Мила Чачова и Станимира Станчева в категория "Мултимедийни проекти", са също с много добри оценки.

На всички тях кметът на Пазарджик връчи грамоти, културен чек и парична премия за постигнатите резултати.

"Това, че вие на тази възраст сте успели да постигнете  такива резултати в областта, в която  се образовате, е достойно за уважение. Моите усилия, както и през годините са били, ще бъдат насочени в подкрепа на заслужилите наши съграждани. Ние сме направили тази програма, за да можем да стимулираме в различните аспекти на нашия динамичен живот успелите хора. Независимо дали са на 6 или 66 години. Всеки един, когато  направи нещо добро и полезно за себе си, а после добро и полезно за мястото, в което живее, работи, учи  - той е нашият човек. Аз харесвам победителите, амбициозните хора, които формират обществено мнение и имат мечти и амбиции. Винаги трябва да се стремите да сте най-добри. Животът всеки ден е някакво състезание. И ние всеки ден трябва да се доказваме, Всеки ден вземаме решения. Трябва да се стремим 90% от тях да са правилни. Така лека-полека се превръщаме в успешни хора. Бъдете умни всеки ден, развивайте се и имайте самочувствието на млади хора, които са успели.“, призова младите математици Тодор Попов.

„В Пазарджик през тези години успяхме да постигнем много неща в различни сфери, защото всяка година запазваме това, което сме направили и надграждаме. Аз се радвам, че вече имаме традиции и хора, които да ги правят. Радвам се, че имаме на кого да помагаме.

Браво на вас, скъпи млади приятели. Много се гордеем с това, което сте постигнали. Вие сте част от нашия млад интелектуален елит. Гордейте се," пожела Тодор Попов на учениците и техните преподаватели и ръководители.

Експертът от РУ на МОН – Пазарджик г-жа Дулчева благодари на кмета Попов за проявеното внимание и отношение. Провокирана от казаното от Тодор Попов, тя отбеляза, че думата пример трябва по-често да се повтаря.

 "Аз съм 21 години експерт и 2/3 от тези години съм прекарала по време на националните олимпиади по информационни технологии само и единствено с вашата подкрепа - и финансово, и организационно. Аз смятам, че и това е добрият пример, който и млади, и стари трябва да виждат, защото ръководителят, освен, че трябва да взима решения и да носи голямата отговорност, той наистина трябва да бъде и за пример. Това е нещото,  което си струва. Да, наистина са финансови средства, наистина са някакви ангажименти, но  лично аз никога не съм се скъпила   нито във време, нито в енергия, нито в емоция, ако щете, защото най-хубавите емоции съм преживявала с тези деца. Защото знам какъв труд стои зад един такъв проект, колко много лишения, и от страна на техните ръководители, и от страна на децата. Искрено ви благодаря, в най-човешкия смисъл на тази дума. Благодаря на човек, който ме е подкрепял за тази олимпиада вече 14-а година - това сте вие и вашият екип. Примерът трябва да го показваме и аз никъде не съм спестила това. Винаги колегите от другите региони, хората от министерството на образованието са знаели, че групата от Пазарджик пристига организирано, в добър хотел са настанени, със собствен превоз и въобще е създадена организация благодарение кмета на град Пазарджик", сподели  госпожа Дулчева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички