Пазарджик

Втори „А“ клас от НУ „Отец Паисий“ е Класът на май

  01.06.2021 12:09             
Втори „А“ клас от НУ „Отец Паисий“ е Класът на май

ПАЗАРДЖИК. Учениците от 2 „А” клас от НУ „Отец Паисий“, гр. Пазарджик са носителите на приза „Клас на месеца“ за май в конкурса на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Община Пазарджик. За техните инициативи, свързани с търсенето на добро във всичките му форми, заслужено получиха грамота и плакет от кмета на Община Пазарджик Тодор Попов. Те бяха връчени от Гергана Табакова – директор на дирекция „Образование и култура“.

Водени от своя учител Гергана Фиданова–Комсийска,

учениците се включиха в проекта на клуб „Космическа поща“

в най-големия детски научен център „Музейко“ в София. Децата нарисуваха картички с послания за добро, мир и приятелство. Клубът ще ги изстреля в Космоса и ще ги върне обратно на Земята - на борда на ракетaта „Ню Шепърд“ на компанията „Блу Ориджин“, след което учениците ще получат картичките си с печат “Flown to Space” („Летял в Космоса“).

В седмицата, посветена на Апостола на свободата, второкласниците участваха в открит урок –

рецитираха стихове за Левски, рисуваха портрета му,

писаха съчинения за него, правиха книжки, посветени на живота и делото му. В такива уроци учениците научават за своя род и родина и най-вече разбират цената на свободата, разбират, че доброто дело в живота на човек може да определи съдбата на цял народ.

Учениците от 2 „А” клас рисуваха доброто в Национален конкурс. С четки и боички малките художници представиха един по-добър и красив свят в своите картини в Националния конкурс за детска рисунка „Детство мое, реално и вълшебно“, включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2020/2021 г.

Засадиха иглолистно дръвче в двора на катедралната църква „Света Богородица“

по повод Международния ден на семейството заедно с архиерейския наместник за Пазарджишка духовна околия отец Боян Кочев и родители. Събитието насърчава към обединяване, към правене но добро, повишава информираността на децата в училище за важността не само  на дърветата и горите в световен мащаб, но и важността на семейството.

Отбелязаха Световния ден на книгата с урок „Пътешествие в света на книгите и доброто“. Инициативата е по НП „Съвременна образователна среда“, Модул „Библиотеките като образователна среда“, по която програма училището има спечелен проект.

Децата представиха кратки драматизации по текст на детските книжки

„Верният приятел“ на Оскар Уайлд, „Мързеливата снаха“ – българска народна приказка, „Пинокио“ по Карло Колоди, „Приключенията на Ян Бибиян“ от Елин Пелин, „Алиса в страната на чудесата“ и много други. С костюми на герои по тези произведения малките артисти представиха интересни моменти от детските книжки. Търсиха доброто в литературата – родолюбие, приятелство, човеколюбие, постоянство, любов и приятелство – все качества, които ние хората търсим и към които се стремим и ценим.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички