Регионът

Медицинска сестра Цветанка Парпулова: Винаги съм искала да бъда детска сестра

  31.05.2021 15:13             
Медицинска сестра Цветанка Парпулова: Винаги съм искала да бъда детска сестра

ПАНАГЮРИЩЕ. Цветанка Парпулова е медицинска сестра в Отделението по педиатрия близо 41 години. Споделя, че обича професията си и винаги е искала да бъде детска сестра.

Започва работа в детски ясли – първо в детската градина в с. Оборище, а след това и в Панагюрище. През 1981 година, след няколко месеца като сестра в Отделението по вътрешни болести, се премества в Детско отделение. Тук е и днес като продължава да работи и в момента, въпреки че е пенсионер от броени месеци. 13 години е била старша медицинска сестра на Отделението по педиатрия.

- За мен е удоволствие да работя с този екип, който е ръководен от прекрасен човек и ръководител – д-р Полина Узунова.

Д-р Узунова от своя страна казва, че през всичките години на съвместна работа е можела да разчита изцяло на сестра Парпулова.

- Работата в отделенията по педиатрия не е особено привлекателна за младите хора, защото е свързана с огромна отговорност – едновременно работиш с родител и дете. Родител, който много често е сериозно притеснен, и дете, което рядко може да обясни точно как се чувства. Това е сериозно предизвикателство, пред което се изправяме всеки ден и всеки от нас е и малко психолог - споделя още медицинската сестра Парпулова.

Тя разкрива, че безкрайната обич към малчуганите ѝ помага, а стремежът към точност и прецизност е бил винаги в основата на работата ѝ.

Гордее се с двете си дъщери, една от които е лекар, специализиращ „Педиатрия”, както и с трите си внучки, които са нейна неизменна радост. Утре – 1 юни, ще ги поздрави с Деня на детето, който задължително празнува и в Отделението, и вкъщи. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички