Понеделник, 21 Фев 2022
 

“Спортът е здраве“ и “Промяната започва от мен“ – Община Панагюрище ще финансира тези два проекта за младежи

  28.05.2021 16:07             
“Спортът е здраве“ и “Промяната започва от мен“ – Община Панагюрище ще финансира тези два проекта за младежи

За поредна пета година Община Панагюрище ще финансира реализирането на младежки проекти. В провелата се процедура за кандидатстване младите хора имаха възможност да представят своите планове и стратегии.

В срока на конкурсната сесия за 2021 година са постъпили две проектни предложения: „СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ“ на „ЛАЙЪНС КЛУБ – ПАНАГЮРИЩЕ“  И „ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА ОТ МЕН“ на Сдружението с нестопанска цел „На орището“. Експертната комисия, назначена със заповед на кмета на общината, е оценила и класирала проектите. И двата са одобрени и ще бъдат финансирани от общинския бюджет в размера на заявените проектни предложения.

„ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА ОТ МЕН“

е на стойност 2 996,10 лева.

Ще се реализира в периода: 03.07.2021 – 14.08.2021 година, в Попинци.

Целта е да насърчи и задълбочи разбирането на младежите в селото за околната среда и потребността от защитата й, да стимулира нагласите, творчеството, предприемчивостта и инициативността на младите хора за създаване и поддържане на чисто пространство и за въвличането им като активни участници в социалния живот.

В проекта се предвиждат следните дейности: предоставяне на информация и подкрепа от експерти – еколог и психолог; практическа дейност по сметосъбиране и  извозване на боклук, с активно участие на младежи; творчески дейности – конкурс за проект  „Моето послание за чиста природа“ и Арт ателие „Подарък от отпадък“  - за симулиране на креативност, активност и изобретателност.

Оптималното реализиране на тези дейности ще осмисли свободното време на младите хора от Попинци, ще стимулира младежката активност, ще насърчи младият човек да развие и изрази предприемчивост и креативност, ще създаде нагласи за грижа за околната среда, както и за опазване и защита на природните ресурси, уверяват авторите на проекта.

Преки участници в реализацията ще бъдат 45 младежи,  на възраст  от 14 до 29 години.

Партньори ще са кметството на Попинци, ОУ „Отец Паисий“ и ЕкоПак.

„СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ“

е на стойност 3 000 лева. Ще се реализира на 19.06.2021 г. Панагюрище.

Основната цел на този проект е насърчаване на социално отговорно поведение за водене на здравословен начин на живот. Дейностите целят повишаване на информираността по важни теми за съвременното общество и включването на спорта като основен инструмент.

В проекта се предвиждат следните дейности: под ръководството на треньори и инструктори организиране и провеждане на масови прояви със спортен характер – народна топка, щафетно бягане, майсторско управление на велосипед, тренировка по йога; спортни демонстрации по волейбол и канго; обучения на младите хора по въпросите на здравето, спорта и физическата активност; дегустация на здравословни храни – целяща да повиши чувствителността на младежите към храната, която консумират, нейното качество и значението на плодовете и зеленчиците за човешкото здраве.

С вело-поход под наслов  „Да преборим диабета”, по маршрут от Знака на „Лайънс клуб“ до Мемориален комплекс „Априлци“, с участието на всички младежи ще бъде завършен спортният юнски празник.

Във всички дейности се предвижда активното участие на младежите от „Лео клуб“ – Панагюрище, които ще помагат за организацията на проявите и ще бъдат в помощ на ръководителите на отделните дейности.

Преки участници в реализацията на проекта ще бъдат 95 младежи,  на възраст  от 14 до 18 години.

Партньори ще са РОТАРИ КЛУБ – ПАНАГЮРИЩЕ, „Zina KangooClub“, Медиен Център Оборище – Панагюрище, Йога Клуб Панагюрище и „ДЕТОНИ“ ЕООД – Панагюрище.

От Община Панагюрище пожелават успешна реализация на двата проекта и се надява все повече предприемчиви млади хора да проявят инициативност чрез формата „МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички