Пазарджик Спорт

Заслужилият деятел на спорта Иван Симеонов даде старт на ремонта на зала „Иван Симеонов"

  28.05.2021 13:33             
Заслужилият деятел на спорта Иван Симеонов даде старт на ремонта на зала „Иван Симеонов\

Общината ще си върне продадения Градски плаж, за да оформи най-големия комплексен парк в България

ПАЗАРДЖИК. Минути преди да се изсипе дъжда в Зоната на здравето председателят на Общинския работнически спортен клуб Иван Сименоов лисна менче с вода за откриването на ремонта на спортната зала, която ще носи неговото име. Той получи благодарности от кмета Тодор Попов, който вчера предложи на съветниците това да се случи. До пет месеца залата трябва да бъде готова, а на събитието кметът Попов анонсира, че Пазарджик ще си откупи обратно продадения преди години градски плаж, да го ремонтира и той отново да приема посетители през лятото на 2023 г.

Спортната зала в Зоната на здравето ще бъде напълно реновирана - с изграждане на големи съблекални, санитарни възли, покрив, таван, стени, настилки, осветление, инсталации. Ще бъдат направени два входа за зрители – А и Б, от двете страни, а едната стена ще се бутне, за да бъде разширена залата. По този начин тя ще отговаря за нуждите на баскетболния Хебър, който приоритетно ще тренира тук (известно е, че баскетболистите към момента нямат свое място за тренировки) но в останалото време ще се ползва за волейбол, бадминтон, както и от всички желаещи да практикуват любимия си спорт. Ще има двеста седящи места с трибуни за публиката.

Кметът на Пазарджик поздрави всички спортисти за успехите им и посочи, че спортистите на Пазарджик печелят всяка година по 500 златни медала от държавни, европейски и световни първенства. „В кой град го има това?! Пазарджик дава и ще продължи да дава пари за спорт. Спортът и културата трябва да бъде приоритет на всеки един управник. Пазарджик свети с положителен знак във всички карти на обществения живот вече. Това ме прави щастлив. Преди хората ги беше срам да кажат, че са от Пазарджик, защото градът се свързваше с бандитизъм и други нерегламентирани дейности, а сега за всеки един е гордост да каже, че е от Пазарджик. Хората могат да се гордеят с града си и с постиженията на хората в него”, каза още Тодор Попов на официалния старт на ремонтните дейности в залата в Зоната на здравето.

Ремонтните дейности ще бъдат извършени от фирма „Томов-Трейд“ ЕООД.

- С изграждането на тази зала ще бъдат решени всички проблеми на спортните клубове по отношение на базата. Очакваме това да се случи до 4-5 месеца и за Димитровден залата да бъде готова, а баскетболистите да са имат дом - каза Тодор Попов. - Решихме тази зала да бъде жест към един наш скъп приятел, защото няма по-заслужил човек от него тук, в Зоната на здравето – г-н Иван Симеонов, заслужил деятел на спорта и почетен гражданин. Аз лично съм щастлив, че предложих на общинските съветници вчера тази зала да носи неговото име, и те приеха тази зала да бъде Спортна зала „Иван Симеонов”. Защото този човек е в основата не само на възраждането на работническия спорт в Пазарджик, който се превърна в емблема на нашия град – защото няма аналог в страната. Той е един от инициаторите за изграждането на спортната база в Пазарджик и на редица спортове тук и в региона. С него сме говорили, че няма търпение да стане реновацията на Зоната, защото тя си е негово дете. Надявам се да ни е жив и здрав, за да види как ще изглежда и залата след пет месеца. Той е на достолепните 92 години, а от тях 70 е отдал на спорта! Да ни е жив и здрава още дълги години!

- Мили мой, г-н Попов, много съм развълнуван. Искам да благодаря на Общинския съвет и на кмета г-н Тодор Попов за високата оценка! Преди 45 години тук сложихме началото на първата Зона на здравето в България. Днес отново сме тук, в обновената Зона и новия мост на Марица. Аз съм щастлив и горд, че отдадох 70 години от своя живот на спорта в Пазарджик, който е столица на спорта. В основата на това стои един голям човек със спортно сърце - г-н Тодор Попов. Пожелавам на строителите по-бързо да направят залата, за да има и тук отново спортен живот – каза развълнуваният бай Иван Симеонов.

Щастливи бяха и баскетболистите на Хебър, които снощи спечелиха драматично първия полуфинал – срещу Локомотив 2020 (Вн), за което „Знаме” писа. Президентът на клуба Янислав Марков заяви:

- Благодарим на г-н Попов и на ръководството на общината за това, което правят за спорта. В нашия град вече официално ще има и баскетбол, ще има срещи пред наша публика, ще има къде нашите дечица да спортуват.

Кметът Попов припомни, че до два месеца ще бъде открит и комплекс „Балона”.

- Догодина започваме и ремонта на градския плаж. За да можем през лятото на 2023 г. да го открием и тази зона, свързана с Острова, да ни даде самочувствието, че имаме най-хубавия комплексен парк в България, в който можеш да се забавляваш и да спортуваш. В кой град го има това?! Пазарджик дава и ще продължи да дава пари за спорт. Спортът и културата трябва да бъде приоритет на всеки един управник. Пазарджик свети с положителен знак във всички карти на обществения живот вече. Това ме прави щастлив. Преди хората ги беше срам да кажат, че са от Пазарджик, защото градът се свързваше с бандитизъм и други нерегламентирани дейности, а сега за всеки един е гордост да каже, че е от Пазарджик. Хората могат да се гордеят с града си и с постиженията на хората в него - добави кметът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички