Четвъртък, 26 Авг 2021
 
Пазарджик

Десети фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара” на 28 и 29 май

  27.05.2021 13:18             
Десети фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара” на 28 и 29 май

Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при ОДК ще се състезава с над 120 деца

Реми Тоин танцува с мажоретките на откриването

ПАЗАРДЖИК. На 28 и 29 май 2021 година  Пазарджик отново ще е домакин на Десетия юбилеен фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара”. Организатори са Община Пазарджик и Общинският детски комплекс (ОДК) – Пазарджик, под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на Общината.

- В тазгодишното  издание на Фестивала, въпреки сложната ковид обстановка, ще се включат мажоретки от 7 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик.  - Те ще се състезават  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи

с над 120 деца

Освен за първо, второ и трето място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда - Приз  „Слънчева Бесапара”.
 Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 28 май със специалното участие на Реми Тоин. Реми, заедно с момичетата от Диско денс и мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс – Пазарджик и всички участници във фестивала, ще танцува на световната сензация Jerusalema, която се превърна във вдъхновяващ символ на надеждата за хората, борещи се с вируса.

Песента, която вдъхнови света да танцува,

вдъхнови и нашите ръководители, които приеха танцувалното предизвикателство и заедно с Реми подготвиха танц на надеждата и обединението.

След това започва състезателна категория марш-парад 100 метра с батон и пом-пон. На 29 май, от 10.00 часа, състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.
Фестивалът е най-големия форум от този род в България и на него престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички