Пазарджик

Учителят на годината в началния курс Любка Дачева: Да създадеш един свят за децата е апостолска мисия!

  31.05.2021 07:08             
Учителят на годината в началния курс Любка Дачева: Да създадеш един свят за децата е апостолска мисия!

ПАЗАРДЖИК. Имаме учители, които освен професионалисти, са всеотдайни ентусиасти. Това си припомнихме и преди дни, когато кметът на общината Тодор Попов връчи наградите „Св. св. Кирил и Методий” за постижения в просветата и културата. Любка Дачева бе отличена като „Учител на годината’2021” в категория „За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен”. Тя е начален учител и зам.-директор в ОУ „Проф. Иван Батаклиев”-Пазарджик. Пред „Знаме” г-жа Дачева не скри вълнението си от признанието.

- Отличието „Учител на годината“ е изключително висока чест за мен. Това ме прави горда –  горда от победа над хилядите пречки и трудности. Горда съм, че огромният труд на колегите укрепва българската духовност, развива чувството за национална принадлежност и създава нова българска духовна територия в съвременния глобален свят.

Да бъдеш учител е призвание. Да създадеш един свят за децата е апостолска мисия. И учителят гради идентичността и възпитава, разбрал, че всеки малък български свят започва с приказка, където доброто побеждава злото, където родната земя е най-красивата. Това отличие е отличие и за всички прекрасни деца, за всички всеотдайни учители, за всички крепители на слово и духовност, за всички приятели и познати, свързани с извисяването на Българското.

Дълъг е моят списък на хората, на които бих искала да изкажа моята дълбока благодарност: Благодаря на РУО, с които работим в тясно сътрудничество! Благодаря на Община Пазарджик в лицето на г-жа Гергана Табакова и на всички нейни колеги от община Пазарджик, които са истински наши съмишленици! Благодаря и на един специален човек - директор Даниела Кемчева, която през всичките години ми оказва неоценима помощ и подкрепа!

Още веднъж Ви благодаря за голямото признание и оказаната чест!

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички