Регионът

Читател: Детска площадка е необезопасена!

  29.05.2021 06:06             
Читател: Детска площадка е необезопасена!

ВЕЛИНГРАД. Детска площадка в пространството между булевард „Съединение“, булевард „Вела Пеева“ и улица „Маяковска“ в курорта е необезопасена, алармира адвокат Стефан Малинов в писмо до редакцията, придружено със снимки, направени от гражданин на Велинград и публикувани в социалните мрежи на 26 май. Читателят ни вече е изпратил сигнал до кмета на спа столицата д-р Костадин Коев и Комисията за защита на потребителите.

„Състоянието на площадката към днешна дата очевидно не отговаря на Наредба № 1/12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, като това и състояние е така от повече от една година”, пише гражданинът и изрежда пропуските – липса на информационна табела на всички входове и изходи на площадката, оградата е счупена и създава реална опасност от наранявания, кошчетата за отпадъци са счупени и има само един контейнер, а пясъчникът не е в задоволително състояние. С нарушена цялост е и ударопоглъщащата настилка, което създава опасност от нараняване на децата при игра.

Адвокат Малинов настоява да бъде извършена проверка за състоянието на площадката, както и да получи отговори на въпросите кога съоръжението е било обект на контрол от администрацията и какви мерки са предприети, изготвени ли са и кога планове за контрол и поддържане на всички площадки на територията на общината и налични ли са доклади за това.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички