Пазарджик

„24 май за мен е…“ – инициатива на Община Панагюрище

  22.05.2021 07:14             
„24 май за мен е…“ – инициатива на Община Панагюрище

С разнообразни събития ще отбележат Денят на буквите, просветата и духа в община Панагюрище

В Панагюрище 24 май ще бъде отбелязан с програма , в която  ще вземат участие Община Панагюрище, културни и образователни институции.

Тържествената церемония за връчване на наградите  „Учител на годината“ за 2020 и 2021 година, наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“, както и наградата „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще се състои на 24 май, от 16:00 часа, в двора на Исторически музей – Панагюрище. Организатор е Община Панагюрище.

Награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и брошка „Златен ритон“ ще получи всеки преподавател, завършил достойния си професионален път в периода  май 2019 – май 2021 година, а награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще бъде връчена на служители от културните институции на територията на община Панагюрище.

Община Панагюрище организира и инициатива „24 май за мен е…“, чиято цел е да насърчи хората да изразят благодарност към личност, която ги вдъхновява. Посланията ще бъдат предадени на вдъхновителите, а на включилите се ще бъде дарена книга.

Празнични събития изпълват седмицата, посветена на най-българския празник, във всички образователни институции. В малките населени места читалищата – като водещи културни институции, почитат 24 май, организирайки празници за местните общности.

Пълната програма на всички събития може да видите на сайта на Община Панагюрище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички