Спорт

Три златни отличия за джудистите на „Кодокан“ и спортното училище от държавното първенство

  17.05.2021 17:03             
Три златни отличия за джудистите на „Кодокан“ и спортното училище от държавното първенство

С три златни, един сребърен и един бронзов медал се завърнаха от Държавния турнир по джудо спортистите на „Кодокан“. Състезанието се проведе в Перник на 16 март, а в битката за медали се включиха 623 участници от цялата страна. 

Със златен медал се окичи шестокласникът от Спортното училище Стилян Бабачев в категория до 50 кг при 13-годишните. Други двама ученици от Спортното училище – Георги Дамянов /кат. 50 кг/ и Стилян Гушков /кат.60кг/ при 15-годишните също станаха първи и завоюваха златото в своите категории.  

Андрей Ганчев /кат. 55кг/ при 15-годишните състезатели стана втори, а Христо Димитров зае третото място при 13-годишните състезатели.  

В надпреварата за класиране Александър Димов /кат. 30кг/ и Методи Пешев /кат. 81 кг/ успяха да се класират пети при много оспорвана конкуренция в категориите.  

Успехите сред най-младите състезатели на „Кодокан“ и Спортното училище не са изненада и дават много надежда за бъдещото развитие на джудото в Пазарджик. Това коментира треньорът Величко Серев.  

От ръководството на СК „Кодокан“ съобщиха още, че двамата изявени джудисти на Спортното училище – десетокласниците Мариян Палев и Христо Вълков са на двуседмичен лагер с Националния отбор и на тях се залагат големи надежди след тазгодишната им усилена подготовка.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички