Избори 2021 Регионът

Минаха консултациите за състава на РИК, съгласие няма

  15.05.2021 14:10             
Минаха консултациите за състава на РИК, съгласие няма

ПАЗАРДЖИК.Йордан Кожухаров проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия - Пазарджик (РИК) за провеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г. в качеството си на ВрИд -областен управител.п

Съгласно Решение № 5-НС/12.05.2021 г. на ЦИК съставът на РИК за райони с до 9 мандата, какъвто е и 13-ти Пазарджишки избирателен район, е от 13 членове, вкл. председател, двама заместник-председатели и секретар. Разпределението между партиите и коалициите е следното: Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 4 членове, партия „Има такъв народ“ – 3 членове, Коалиция „БСП за България” – 2 членове, ПП „ДПС” – 2 членове, Коалиция „Демократична България“ – 1 член и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

 В консултациите днес участваха упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции - Коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС“, Коалиция „Демократична България“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

 За председател на РИК Пазарджик бяха направени три предложения от Политическа партия „ГЕРБ“ – Антони Върбев, Политическа партия „Има такъв народ“ – Петя Грозданова и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ – Стойко Власев.

За заместник-председател постъпиха две предложения от  Коалиция „БСП за България“ – Виолета Ценова и Коалиция „Демократична България-Обединение“ – Иванка Гатина.

За секретар беше направено само едно предложение от ПП ДПС – Васвие Мехмедова.

ВрИД областният управител Йордан Кожухаров прикани представителите на политическите партии да потвърдят направените от тях предложения, като ги подкрепят с кратки мотиви, или да ги оттеглят, допълнят или изменят с цел постигането на съгласие. След изслушване на упълномощените представители, партиите не постигнаха съгласие по състава на РИК – Пазарджик.

Йордан Кожухаров заяви, че при така създалата се ситуация не може да бъде постигнато съгласие за състава на РИК-Пазарджик и следва, на основание чл. 60, ал. 6 от Изборния кодекс, цялата документация в едно с протокола от консултациите да бъдат изпратени в ЦИК за решение. Той закри срещата като благодари на участниците в консултациите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

НАБИРА ОХРАНИТЕЛИ ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ В ГР.ПАЗАРДЖИК ЗА ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА НА ВЪЗРАСТ ДО 65Г. ТЕЛ.0889 300 750

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ, ЦЕНТЪР, 0877 122 337

НАБИРАНЕ НА РАБОТНИЦИ - ЗИДАРИ, КОФРАЖИСТИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО В ГЕРМАНИЯ, ДО 40 ГОДИНИ. 0049 152 145 399 26
Всички