Пазарджик

По Великден и Гергьовден сме яли чиста храна

  13.05.2021 13:32             
По Великден и Гергьовден сме яли чиста храна

ПАЗАРДЖИК. Ясни са резултатите от проверките на качеството на храните по повод празниците Великден и Гергьовден, назначени със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по безопасност на храните проф. Паскал Желязков за периода от 7 април до 7 май.

В изпълнение на заповедта инспекторите от отдел „Контрол на храните” към Областната дирекция по безопасност на храните извършиха 238 проверки, от които в производствени предприятия - 41, в складове за търговия на едро – 13 и 184 обекта за търговия на дребно и обществено хранене.

При проверките не са констатирани нарушения на предлаганите традиционни храни – агнета, козунаци, яйца, включително и боядисани. Агнешкото месо в магазините има здравна маркировка и син печат. На търговските щандове е поставена информация за произхода на месото. Яйцата са маркирани. Имат етикети и документация. Не се предлагат от клас В. Няма пратки на яйца от държави в Европейския съюз и от други страни.
Спазват се сроковете и начина на съхранение на храните. Сградният фонд и оборудването отговарят на производството и търговията с хранителни продукти.

Няма подадени жалби за предлагани некачествени стоки.

Инспектиращите извън изискванията на конкретната заповед са иззели за унищожаване 9.8 килограма месни продукти без етикети и с неизвестен произход.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички