Пазарджик

НСА даде висока оценка на Спортното училище

  12.05.2021 17:03             
НСА даде висока оценка на Спортното училище

Представители на Академията са впечатлени от базата и условията

ПАЗАРДЖИК. „Посетили сме почти всички спортни училища в страната и отговорно можем да заявим, че вашето впечатлява със спортната база и условията, които сте създали за обучение и тренировки на учениците“. С тези думи започнаха срещата си с ученици и учители от Спортното училище  в Пазарджик преподавателите от Националната спортна академия гл. ас. Емилия Витанова, доктор Катедра “Мениджмънт и история на спорта” и ас. Мария Янчева, доктор Катедра “Борба и джудо”. Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в НСА.

Емилия Витанова обясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага Академията и спортните дисциплини. Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище влизат без приемен изпит, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията. На учениците от Спортното училище  бяха показани интересни записи от спортни курсове и игри, които се организират за студентите.

Европейската и световна шампионка по самбо Мария Янчева представи пред учениците от Спортното училище част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците, които задаваха въпроси и живо се интересуваха от специалностите и възможностите за обучение в Спортната академия. Гостите отговориха на въпросите и допълниха, че за всеки, който се интересува, на сайта на НСА https://www.nsa.bg има изчерпателна и достъпна информация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички