Спорт

Тодор Попов: Започваме обновяването на трибуните на стадион „Г. Бенковски”, ново осветление ще има догодина

  11.05.2021 17:10             
Тодор Попов: Започваме обновяването на трибуните на стадион „Г. Бенковски”, ново осветление ще има догодина

ПАЗАРДЖИК. Обновяването на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик продължава. Предстои ремонт на трибуните, така че те да бъдат удобни за феновете. Ремонтът ще обхване двете трибуни отстрани на централната, както и отсрещната трибуна. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„Ние сме последователни в усилията да подобрим материално-техническата база за нашия основен приоритет – спорта, за да може всички, които искат да се занимават със спорт, да имат условия за това. Нашата амбиция е до края на годината стадионът да отговаря почти на всички изисквания за средносрочната ни цел – А група. Затова веднага след като завърши шампионатът до края на месеца започваме първо трибуните, които са отстрани на централната трибуна. Вече сме възложили този ремонт. Общо двете трибуни ще бъдат за 500 места – 250 от едната и 250 места от другата страна. Тези места ще са с козирка и така ще имаме една цялостна трибуна с над 800 места. А на отсрещната трибуна през следващия месец ще премахнем седалките от метал и дърво и ще ги подменим с нови 1200 седалки с UV защита. Така че до късна есен стадионът ще има съвсем различен вид. Може да се похвалим, разбира се, с терена, който е на европейско ниво, а догодина остава да помислим за осветлението, което е важно и е изискване за срещите от Първа лига”. Това заяви Тодор Попов и коментира успехите на футболния „Хебър”:

„Смятам, че отборът, който имаме в момента е изключително млад, но доста добре играещ, независимо от това, че нямахме късмет в някои от срещите през сезона. Доволен съм от това, което показаха момчетата и искам да им кажа, че нашите амбиции са да мислим за атакуването на А група през следващия сезон. Важно е през следващата година отборът да се обиграе, докато ние приключим с инвестициите и когато вече разполагаме със стадиона, разполагаме с отбора и, разбира се, с финансовите средства, да атакуваме Първа лига, като целта е не да влезем, а да останем трайно там. Това са амбициите ни в средносрочен план. Аз съм човек, който си държи на думата и прави нещата стъпка по стъпка и съм убеден, че до една-две години ще се поздравим и с прекрасен стадион и с отбор в Първа лига”. Това коментира Тодор Попов по време на днешния оглед, който направи на спортното съоръжение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички