Регионът

Внесоха номинациите за „Учител на годината”, „Творец на годината” и „Творец на Панагюрище”

  07.05.2021 06:08             
Внесоха номинациите за „Учител на годината”, „Творец на годината” и „Творец на Панагюрище”

Броени дни след като Община Панагюрище стартира процедурите за избор на носители на наградите „Учител на годината“, „Творец на годината“ и „Творец на Панагюрище“ номинациите вече са факт. Самата процедура е регламентирана в Наредбата за символите, почетните звания и отличия, приета от Общински съвет–Панагюрище.

Електронното гласуване се осъществява на интернет страницата на Община Панагюрище, в специална анкета. Събралите най-много гласове кандидати, в различните категории, ще получат една точка допълнително в крайното класиране. Комисии, определени със заповед на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, ще гласуват поименно всяка кандидатура.

Удостоените учители и творци  ще получат диплом и парична награда, размерът на която се определя с Решение на Общински съвет.

Отличените, през миналата и тази година, учители и творци ще получат своите награди на официална церемония, в навечението на 24-и май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

С наградата „Учител на годината“ освен че се обогатява системата за духовно стимулиране на труда на учителите чрез обществена оценка на дейността им, се стимулира професионалното и личностното израстване на учителите, повишава се и личният им професионален авторитет.

Целта на наградите в областта на културата е да се изрази благодарност към творците на Панагюрище и да се популяризират сред обществото значимите им постижения.

Предложенията за „Учител на годината” се правят от педагогическите съвети на училищата и детските градини до заместник-кмет „Хуманитарни дейности“. Всяка образователна институция има право да предлага по един кандидат от етап на образователна степен.

Право да номинират културни дейци имат: културни институции в община Панагюрище, общински организации, сдружения с нестопанска цел, творчески групи, развиващи дейност на територията на община Панагюрище, медии.  Всяка институция има право да предлага по един кандидат за двете награди.

Алекси СТАНКОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички