Други

Наша художничка с картини в две международни изложби

  08.05.2021 06:46             
Наша художничка с картини в две международни изложби

Фотос от керамичното пано „Леда и Лебедът” на художничката Маргарита Иванова е част от международната изложба-конкурс „Женският образ” в Санкт Петербург. Експозицията, организирана от Евразийския художествен съвет, е подредена в Центъра на санктпетербургския Съюз на художниците.

Картината на художничката е включена в раздел „Декоративно приложно изкуство”. Присъстват и творби от живопис, графика, скулптура, фантазни образи и други съвременни форми.

Жури оцени

най-добрите произведения

на изкуството. Сред отличените с втора награда бе и Маргарита Иванова с нейното керамично пано.

- Приех наградата като признание за изкуството, което създавам – доволна е художничката. – За мен е чест да я притежавам. Още повече, че не я очаквах.

На конкурс като на конкурс. Първо е важна селекцията сред множеството творби. После идва и преценката за най-добрите от тях. Щастлива съм, че „Леда и Лебедът” заема достойно място сред останалите произведения на

майсторите на четката по света,

които са на високо ниво. Преживяването си заслужава, призна Маргарита Иванова.

Тя припомни, че темата в картината е заимствана от гръцката митология. Към нея посягат много автори с многообразие от начини на изразяването й. Среща се в живописта, в рисунки, графики, майсторене през вековете и досега.

- В моята композиция намерих интересна визия по темата и вероятно това е впечатлило авторитетното жури. За съжаление,

вместо оригинала

в изложбата присъства снимка на „Леда и Лебедът”, изпратена по интернет. Грижа на организаторите е да я отпечатат в нужните размери и да я експонират. Има и реално присъствие на творби, но това при мен нямаше как да се случи.

Радвам се за правилния избор на декоративното керамично пано, представящо Пазарджик и България в голям международен културен форум.

Моя

живописна картина краси улица „Яна Грунта” в Коломна,

град в московска област. В международния проект „Изкуство без граници”, в раздел „Улично изкуство”, участваме 8 автори – от Мексико, Великобритания, Румъния и България.

Художественото събитие, организирано от Центъра за култура в града, преминава през 2 етапа. Първият включва месеците от декември 2020 г. до януари 2021 г., а вторият – от април до края на юли тази година, в който етап е и моето представяне с картината „Символът на късмета”. Тематиката е от

библейски предания и легенди,

поясни художничката.

Характерното за експозицията са големите мащаби на фотосите от творбите, достигащи размери от метър и половина до два метра. Към всяка творба има приложена снимка на автора, кратка творческа биография и информация за контакти.

Маргарита Иванова се похвали, че по покана на международното обединение „Арт Интернационал Груп” през 2019 г. участва със свои творби в изложби в Англия, Словения и Северна Македония.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички