Регионът

И доброволци помагат за зарибяването на Стара река наред с ”Биовет” АД

  25.04.2021 13:15             
И доброволци помагат за зарибяването на Стара река наред с ”Биовет” АД

ПЕЩЕРА. Вече писахме за зарибяването на Стара река, което е част от кампанията по почистването на ентусиасти от родопския град. След като стана ясно, че „Биовет“ АД ще дари 30 000 рибки, към инициативата се включват и още дарители, макар и в по-малки мащаби, коментираха от сдружението с председател Николай Христев. Пускането на рибките във водата ще се състои в началото на юни.

От най-голямото предприятие в региона и Община Пещера ще подпомогнат заедно с доброволци сдружението на риболовците „За Стара река“ в Пещера и като се включат в почистването на коритото на реката на 8 май.

Със зарибителния материал ще бъдат захранени общо 24 км от течението на Стара река, като в горната част ще бъдат пуснати 20 000 броя балканска пъстърва, а в района на Бяга и Исперихово – 10 000 броя американска пъстърва.

„Знаме” писа, че на 8 май ще се състои мащабно чистене на поречието на Стара река, като се очаква в него да се включат много доброволци от Пещера, Батак и Брацигово. Стартът на събитието ще бъде даден в 9.00 ч. на паркинга пред ресторант „Рибката“. Там ще бъде направен и подробен инструктаж на желаещите да се включат в почистването. Председателят на сдружението Николай Христов апелира всички участници да бъдат с подходящо облекло, по възможност да носят гумени ботуши. С помощта на „Биовет“ АД и Община Пещера ще бъдат осигурени безплатно ботуши, ръкавици, чували, маски и дезинфектанти за доброволците в кампанията.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички