Крими

Полицейският бюлетин на 22 април 2021 г.

  22.04.2021 12:02             
Полицейският бюлетин на 22 април 2021 г.

Трима тийнейджъри са установени като автори на кражба от вендинг машина. В средата на април в РУ-Пещера била депозирана жалба от собственика на автомата. Той съобщил, че неизвестни са откраднали стоки от машината за храни и напитки. В резултат на предприетото разследване криминалистите установили, че автори на посегателството са три момчета на възраст между 15 и 16 години, всичките от Пещера. С децата работи инспектор „Детска педагогическа стая“, а по случая е образувана преписка.

Двама млади мъже притежаващи дрога са установени и задържани от служители на участъка в квартал „Изток“.  Вчера по обед служители на участъка засекли двама жители на квартала - на 21 и 23 години. У първия органите на реда открили пет полиетиленови топчета, а у другия - едно, всичките, пълни със суха зелена листна маса. При извършените полеви наркотестове съдържанието им реагирало положително на синтетичен канабиноид. Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, а наркотиците са иззети. Спрямо тях са образувани бързи производства.

Водач на лек автомобил, управлявал с отнета шофьорска книжка и опитал се да осуети полицейска проверка, е задържан в ареста на РУ-Септември. Вчера следобед на улица в септемврийското село Виноградец автопатрул извършвал рутинни проверки на преминаващите леки автомобили. Към органите на реда приближила „Мазда“ и единият от униформените подал сигнал със стоп палка на водача да спре. Той обаче не се подчинил, продължил по пътя си и дори опитал да се укрие. Полицаите обаче действали непоколебимо, автомобилът бил настигнат, шофьорът му - задържан. Оказало се, че това е 29-годишен жител на същото село. Той бил зад волана неправоспособен, защото в началото на годината шофьорската му книжка била отнета за други извършени от него нарушения на Закона за движение по пътищата. По случая се води бързо производство.      

Възрастен мъж е пострадал при пътен инцидент в пазарджишкото село Огняново. Произшествието е станало вчера следобед на една от улиците в селото. 66-годишен жител на съседното село Исперихово предприел маневра на заден ход с лекия си автомобил „Ауди“. Така той блъснал намиращия се зад возилото 86-годишен огняновец. Пострадалият бил транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на крака. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, води се дознание.

 Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички