Спорт

Момчетата на тенис клуб „Панагюрище” с вицешампионска титла - Генов е с бронз

  14.04.2021 13:47             
Момчетата на тенис клуб „Панагюрище”  с вицешампионска титла - Генов е с бронз

Тенисистите на СКТМ „Панагюрище” станаха държавни вицешампиони на Държавното отборно и лично първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 12 години. Надпреварата се проведе на 10 и 11 април в зала „ Арена Асарел”, а участие взеха 60 момчета и 40 момичета от 20 тенис-клуба. В най-модерната зала в България бяха разположени 10 маси и това, в комбинация с отличната организация, позволи състезанието да бъде завършено само за ден и половина.

В редиците на тенис клуб „Панагюрище” имаше и двама второкласници – с 4 години по-малки от конкурентите си. Възпитаниците на старши треньора Борис Влахов бяха в състав: Йордан Генов, Матея Генов, Димитър Димитров, Илия Зубев, Мартин Найденов, Ема Накова, Никол Найденова, Ради Захариева и Сияна Ралчева.

Момчетата бяха разпределени в 12 групи по 5 състезателя, а момичетата в 8 групи също по 5 състезателки. След изиграване на всеки срещу всеки в групата си за основната схема се класираха първите двама от всяка група, където по регламент те играят до намиране на точното класиране.

Йордан Генов и Матея Генов се класираха първи в групите си, а деветгодишният Димитър Димитров изненадващо  също стана 1-ви в групата си. Тримата се класираха за основната схема, а Илия Зубев остана трети в групата.

Капитанът на отбора Йордан Генов след загуба от шампиона от „Комфорт“ (Варна) завоюва бронзов медал, Димитър Димитров зае 9-то място, като показа стабилна игра. На косъм от топдесетката остана Матея Генов - по силата на наредбата на БФТМ той се нареди на 11-то място.

При двойките в осмицата се класираха: Йордан Генов с Димитър Стоев от „Стоян-Строй“, Матея Генов с Георги Прасков от „Златица” и Димитър Димитров със Симеон Иванов от „Стоян-Строй“

 В отборната надпревара панагюрци се окичиха с вицешампионска титла след отбора на „Комфорт“ (Варна). На трето място остана отборът на плодивския „Стоян-Строй“, а четвърти е „Родопи“ (Момчилград).

При момичетата първи стана отбора на „Родопи„, следван от „Дунав“ (Русе), „Комфорт“ (Варна), СКТМ „Две могили”, „Златица” и ТК „Панагюрище”.

- Щастлив съм, защото зад нас останаха изключително силни клубове. Имахме шансове да се преборим и за титлата, но за съжаление бях извън залата за месец, коментира пред „Знаме” наставникът на панагюрци Борис Влахов, който в момента се възстановява от коронавирус. - Успехът ни радва – и отборният, и медалът на нашия капитан, и призовото място на моя внук Димитър!... Още повече, когато чуеш суперлативи и за играта на нашите състезатели, и за организацията и съдийството в най-хубавата зала в България от всички колеги, няма как да не си щастлив. Благодарим за добрите думи! Благодарим и на състезателите ни, и на съдийският апарат с главен съдия Каролина Лилова и помощник Десислава Ботева, които се справиха отлично с тежката задача за провеждане на състезание от такъв ранг. Благодарности и на Асен Попниколов и колегите му за предоставената качествена материална база и отличните условия за провеждане на финала! И, разбира се, на федерацията, за предоставения награден фонд”, не крие емоциите си Борис Влахов.

След седмица в Горна Оряховица ще се проведат финалите при старшата възраст. Там СКТМ „Панагюрище” също е с изключително подмладен състав.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички