Понеделник, 19 Юли 2021
 
Спорт

Държавна титла за боксова академия „Тракиец”

  12.04.2021 14:44             
Държавна титла за боксова академия „Тракиец”

КЪРДЖАЛИ. Деан Шишиньов от боксова академия „Тракиец” спечели златния медал от първи кръг на държавното лично отборно първенство и Купа „България” за юноши. Общо 157 боксьори от 42 клуба взеха участие в 1 кръг на силното състезание.

В категория до 75 кг Шишиньов почива в първия кръг, а след това  победи Антон Антонов от „Пирин” (Благоевград), на полуфинала отстрани Атанас Николов от „Левски Запад” (Сф) и на финала се справи с Емилио Шопов от „Ивайло” (Велико Търново).

При 60-килограмовите вторият представител на „Тракиец” Спас Райков (той е ученик в Спортното училище) в първата си среща загуби от старозагореца Асен Асенов, който бе доста по-опитен от нашето момче.

„Щастливи сме от медала на Деан, който миналата година спечели бронз и показа очевидно израстване. Турнирът беше много силен и продължи 6 дни, а при товна положение заради свития ни бюджет нямаше как да отидем с повече момчета, камо ли с пълен отбор. Жалко за тях, защото пропуснаха отлична възможност да се обиграват и да трупат опит”, коментира пред „Знаме” старши треньорът на „Тракиец” Андрей Георгиев, който е преподавател и в Спортното училище.

С най-много медали и отборна златна купа в Кърджали се поздравиха юношите на „Локомотив” (София), а титла спечели и бившият състезател Константин Костов, който миналата година спечели титла за Пазарджик. Железничарите спечелиха 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзови медали, с което си заслужиха и отборната купа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички