Пазарджик

Засадиха близо 170 фиданки в Полицейското училище

  07.04.2021 16:31             
Засадиха близо 170 фиданки в Полицейското училище

ПАЗАРДЖИК. Близо 170 фиданки бяха засадени за три дни на територията на Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР. Инициативата е на ръководството на центъра в Пазарджик и се реализира с помощта на Академията на МВР, Държавните горски стопанства Белово, Ракитово и Алабак. Дните не са избрани случайно, тъй като в момента тече традиционната Седмица на гората – 05-11 април. В засаждането се включиха преподаватели и служители от ЦСПП, подпомогнати от представители на горското стопанство в Белово в лицето на г-жа Мария Спасова–заместник-директор на стопанството и няколко лесничеи.

Полицейският център в Пазарджик е разположен на обща площ от близо 96 декара, като освен административни и учебни сгради има немалко площ заета от паркове и градини. Именно там бяха засадени общо 170 фиданки от различни дървесни видове. Горските работници поеха ангажимент да консултират служителите относно продължителната грижа за крехките насаждения, като в крайна сметка желанието на всички е те успешно да се развият и така да обновят зелените площи в района.

След приключване на кампанията директорът на ЦСПП-Пазарджик комисар Станимир Калоферов благодари за чудесната инициатива на ръководството на Академията на МВР и горските стопанства, предоставили фиданките, и на служителите на полицейската школа за ентусиазма.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички