Понеделник, 28 Фев 2022
 
Регионът

Спа столицата започва ударна рекламна кампания зад граница

  07.04.2021 06:10             
Спа столицата започва ударна рекламна кампания зад граница

Големите успехи идват, когато рекламни агенти са доволните туристи

ВЕЛИНГРАД. Удачната формула за успеха е, когато доволните туристи са и рекламни агенти, но в спа столицата смятат да привличат за каузата и такива зад граница. В предишния брой писахме как за пореден път Велинград доказа, че хотелите и екипите, които работят в тях, са на високо ниво. Това е и причината спа столицата на Балканите да бъде най-предпочитаният курорт за 2020 г., както бе обявено на на церемонията по връчването на 25-те годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Тогава бяха раздадени общо 37 приза в различни категории. Седем от тях са с адрес в спа столицата на Балканите.

От 1 април СПА центровете и басейните отварят на 30 % пълняемост, но това не е кой знае какъв повод за радост, коментират хотелиерите, очаквайки още по-добри дни. По повод наградите потърсихме за разговор председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград и Западни Родопи“ Златко Златанов. Да припомним, че организацията бе обявена за „Сдружение с най-голям принос за изграждането на туристически имидж на дестинация на 2020 г.”

- Тези награди идват съвсем закономерно - коментира пред „Знаме“ Златко Златанов. - Всички - членовете на Сдружението, Общинският съвет и Общинската администрация, обединихме усилията си, защото решихме, че е крайно време да покажем, че

Велинград е номер едно като туристическа дестинации

Срещаме, разбира се, и трудности. Част от тях са свързани с тежкото финансово състояние на Общината.

Ето защо съм изключително горд с наградата, която бе присъдена на Сдружението. Гордея се и с дейността му. Няма друго такова у нас. Управителният съвет и всички, които членуват в него, са все качествени хора - хора, които знаят, че не всичко е печелене на пари, че трябва да правим и животът си по-комфортен. Когато туристът остане доволен, когато е възхитен и се превърне в наш безплатен рекламен агент, тогава ще имаме най-големите успехи.

Златко Златанов разкри една от инициативите на браншовото обединение:

- Решихме да съберем средства за

мощната професионална реклама на града,

с която да излезем извън страната. Кой колко дава, се определя от броя на звездите, леглата, ресторантите и т. н. Общо взето, се падат по 2, 3, 4 хиляди лева. Кметът пък обеща да удвои сумата, която успеем да съберем. Но, за съжаление, пандемията засега стопира това начинание. Не можеш да искаш пари в такъв труден момент, когато има толкова затворени бизнеси. Ще дойде време, когато всеки ще даде своя дял и идеята ни ще стане факт.

Защото все още сме длъжници на бранда "Велинград - СПА столица на Балканите". Липсва ни например инфраструктура. Чистотата също не е на нужното ниво, макар че и общинската администрация, и организации и граждани, сега работят усилено в тези насоки. Неслучайно сформирахме неформално сдружение, с което

обявихме война на замърсяването в града

Много НПО-та започнаха да помагат, кой с каквото може - с техника, с пари, с жива сила. Спряхме за кратко преди изборите, за да не се изкуши някой да трупа точки. Но след това продължаваме и то много сериозно. Ще изчистим Велинград и ще го направим още по-привлекателно място - решени са г-н Златанов и съмишлениците му.

Той не си прави илюзии, че предстои още много работа.

- Освен проблемите, за които вече стана дума, на Велинград му липсват анимация, както и повече атракции. Вярно,

имаме делтапланери, конна езда, бъгита, офроуд

и други. Има хора, които, като се захванат с нещо, го правят, както трябва. Но не са достатъчно площадките за децата, местата за каране на ролкови кънки и ролери и т. н. Планували сме тази година да поработим по тези въпроси. Живот и здраве всичко ще стане.

- Държавата също ни е длъжник - каза в заключение хотелиерът. - Особено сега. Заради пандемията, ние сме на колене. След този трети локдаун някои ще са в бедствено положение. Няма да могат да изплуват или ако успеят, ще е много трудно и с големи финансови последствия.  Държавата трябва да ни обърне малко повече внимание. Това е секторът, който е жив, който дава. Когато някой затваря принудително, трябва да му се плаща. Иначе ще има много фалити – категоричен е председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград и Западни Родопи“  Златко Златанов.

Мина ГЕОРГИЕВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички