Понеделник, 28 Фев 2022
 
Спорт

Юношите на „Хебър” биха звездния ЦСКА на U17!

  02.04.2021 06:48             
Юношите на „Хебър” биха звездния ЦСКА на U17!

Спас Гигов-Фокера за втори път се оказа черна котка на „армейците” като наставник на набор 2004-а

ПАЗАРДЖИК. Юношите на „Хебър” до 17 години победиха с 1:0 ЦСКА на стадион „Георги Бенковски” в четвъртия кръг на първенството. Единственото попадение реализира голмайсторът на отбора Алекс Пунев от дузпа в последната минута на първата част. Още в 17-та мин. Мартин Георгиев нацели страничната греда. До почивката гостите разиграваха по-дълготрайно топката но създадоха само едно голово положение. Логичното се случи в последната минута на първото полувреме когато удар на Алекс Стефанов се отби в ръката на защитник на гостите и съдията отсъди дузпа която Пунев хладнокръвно реализира. !През второто полувтеме младите армейци вдигнаха темпото и създадоха досто голови положения, като повечето от които бяха от статични изпълнения. Но за наша радост или пропускаха, или нашият вратар, който беше невероятен в този мач спасяваше. През втората част домакините заиграха по-затворено и на контраатаки. При една такава в 73-мин. Димитър Царски се озова сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай вратата.

Аплодисменти заслужиха Мартин Янков, Алекс Стефанов, Пламен Стамов,Стилян Петракиев, Петър Димитров, Мартин Чаушов, Николай Габеров, Филип Парутев, Мартин Георгиев Алекс Пунев и влезлите по-късно Димитър Царски, Костадин Велчев, Светослав Стоенчев, Мирослав Магаранов, Денис Костадинов и Иван Германов. Но не по-малко талантливи са и остаалите този мач на пейката Адем Юмеров, Тони Генов и Артур Цейтлин

След мача старши треньорът на „зелените” Спас Гигов-Фокера бе на седмото небе от щастие след като претентендентът за най-силен отбори в България при набор 2004 преклони глава на стадион „Георги Бенковски”. В момента „армейците” са втори в класирането след „Левски” в елитната група U17 само с две загуби. Хебърци трябваше да играят с ЦСКА набор 2005 на треньора Румен Трифонов. Оказа се обаче, че в същото време тази гарнитура е трябвало да играе мач за Купата на България срещу „Национал”, завършил 3:3.

„Страшно съм щастлив и горд! Благодаря на момчетата, които се раздадоха докрай! Като цяло си разделихме по едно полувреме но е страхотно че победихме!, коментира пред „Знаме” щастливият Спас Гигов Започнахме мача много агресивни и с много желание и през първото полувреме надиграхме ЦСКА, като пропуснахме 3-4 добри положения за гол. Като цяло момчета бяха страхотни и си заслужиха със труд и себераздаване и с добра игра победата над един от най силните отбори в България”, изрази радостта си Гигов.

Именно той преди три години, отново със старшата възраст на „Хебър” победи като гост ЦСКА с 1:0. „Армейците” тогава бяха водени от Сашо Борисков

За хебърци от набор 2004-а това е четвърта победа от 4 играни мача.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички