Четвъртък, 01 Юли 2021
 
Крими

Двама млади мъже са задържани за марихуана

  01.04.2021 12:38             
Двама млади мъже са задържани за марихуана

ПЕЩЕРА – ПАЗАРДЖИК. Двама мъже са задържани са притежание, разпространение на наркотици и отглеждане на марихуана. Акцията е реализирана от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РУ-Пещера. Действията на екипите са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Във вторник екипи от сектора и колегите им от районното управление в Пещера спрели на пътя от родопския град към Пазарджик лек автомобил „Мерцедес”. Зад волана бил 24-годишен жител на Пещера, който превозвал на задната седалка полиетиленов плик, пълен със суха листна маса от глави и съцветия. Направеният полеви наркотест реагирал положително на марихуана, като общата маса на дрогата е 212 грама.

Работата по случая не спряла до тук. На улица в Пещера бил засечен и 20-годишен пазарджиклия. У него органите на реда открили 5 полиетиленови пликчета с амфетамин и едно с марихуана. В жилището на младия мъж, намиращо се в областния град, криминалистите от ОДМВР-Пазарджик се натъкнали на девет саксии със засадени растения от вида на конопа в начален стадии на развитие.

Цялата открита дрога при извършените процесуални действия е иззета, а двамата са задържани първоначално за срок от 24 часа. Срокът на задържане на 24-годишния пещерец бил удължен за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички