Крими

Заради инцидента с джипа Иван Белишки отива на съд

  31.03.2021 11:43             
Заради инцидента с джипа Иван Белишки отива на съд

21-годишен водач на лек автомобил, марка „Субару“, причинил пътно-транспортно произшествие в центъра на гр. Панагюрище, е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура - Пазарджик за катастрофа, при която са нанесени значителни имуществени вреди  – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква А във вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс, излязоха с прессъобщение от Апелативната прокуратура преди минути. Снощи БиТиВи съобщи, че става дума за Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Да припомним, че на 30 март 2021 г., около 2 часа, е бил получен сигнал на тел. 112 за пътен инцидент в централната част на гр. Панагюрище.  Установено било, че лек автомобил, марка „Субару“, се е блъснал последователно в три паркирани коли, врязал се във витринно стъкло на магазин за дрехи и офис. Водачът на автомобила не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил. Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии.  По документи собственик на колата е Иван Белишки.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище се извършват активни процесуално – следствени действия - разпити на свидетели, иззет е автомобила, назначена е техническа експертизи на видеоматериали, установени са и лицата, които са пътували в колата и др. Действията по разследването продължават, като предстои шофьорът да бъде привлечен като обвиняем и да се прецени за вземане на съответната мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички