Избори 2021

9 причини да гласувате за №9

  31.03.2021 08:29             
9 причини да гласувате за №9

До Парламентарните избори'2021 година остават броени дни. Гласът на всеки български гражданин е от значение за това кого ще изпратим в следващото Народно събрание на Република България, от кого ще очакваме да защитава интересите ни и да отговаря на потребностите ни. 

Призоваваме ви да гласувате за №9 Движение за права и свободи! И не само призоваваме, даваме Ви 9 причини да гласувате за № 9.

Първо: ДПС с №9 в интегралната бюлетина предлага след изборите за Народно събрание да бъде съставено Правителство на националното спасение – експертно, с ясен мандат и отговорност, надпартийно, подчинено единствено на националния интерес – възстановяване на страната след здравната и икономическа криза, причинени от пандемията с Ковид19 и след хаотичното управление от последните години. 

Изминаха години без ясна цел и национална идея. Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти следва събитията и променя позициите си според конюнктурата и в името на собственото си оцеляване. Партийните интереси доминират над националните и често изместват дори дадените преди избори обещания. Така България е на последно място по икономически растеж, но на първо по бедност и смъртност. На последно място сме по конкурентоспособност на икономиката ни, но сме най-бедни и работещите бедни у нас са по-бедни от бедстващите безработни в Европа. 14години след присъединяването ни към Европейския съюз стоим на последните места по растеж, доходи, инфраструктура, социални услуги. Тъпчем на едно място, до като другите европейски страни си развиват бурно. Затъваме.

Страната ни има нужда от ясни цели и компетентно правителство с ясен мандат, независимо от партийни интереси за да постигнем растеж, който да ни приближи до средния за Европа стандарт на живот. Това предлага ДПС .

Второ: ДПС с №9 в интегралната бюлетина представя своята Програма за ускорен догонващ растеж, която обхваща всички сектори на икономическия и социален живот и може да се превърне в Програма за управление на бъдещото правителство на Националното спасение. Програмата се базира на ясни приоритети – чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, иновативни технологии. Но също така е подплатена с експертизата на богат национален  и европейски  опит, с потенциала на стотиците експерти на ДПС, с ясното разбиране за необходимостта от реализиране на спешни мерки и поставяне на ясни срокове. 

Програмата на ДПС дава хоризонт за страната ни, измъчена от тъпченето на едно място.

Трето: ДПС с №9 в интегралната бюлетина настоява за рестарт на държавността. Това е и логото на кампанията на ДПС. 

Безспорно институциите в нашата държава не работят. Доверието в Народното събрание е позорно ниско, защото то не зачиташе Конституцията и законите, произвеждаше скандали, лобистки законопроекти и закони, безотговорни и обидни за гражданите дебати. В негово кредо се превърна подчинението на волята на министър председателя. А България е  Парламентарна република и всеки министър председател е длъжен да се отчита пред Народното събрание.

Министерски съвет е в конфликт с Президентството, пренебрегва Народното събрание и замества законите с едноличните решения на министър председателя. Държава и партия ГЕРБ е сляха в едно уродливо цяло, което толкова много напомня за тоталитарния режим, че е плашещо.

ДПС предлага Рестарт на държавността, който да нормализира работата на институциите в полза на хората!

Четвърто: ДПС с №9 в интегралната бюлетина предлага  съответствие на националната политика със Стратегията за растеж на Европейския съюз, Зеления пакт и дигиталната трансформация и достойно представяне и защитаване на националния интерес.

Мина времето на европейските обещания, нашенските хитрини и надлъгването. Страната ни може и трябва да заеме своето достойно място в Европейския съюз и да се възползва максимално не само от помощта, но и от партньорството, работата в сътрудничество, участието в иновативните проекти на страните членки, които ще доведат до растеж и просперитет у нас. 

Мина времето на извинението Брюксел. ЕС - това сме и ние. Представителите на ДПС в Европейския парламент участват във взимането на най-важните решения за всички страни членки. ДПС предлага своя модел на сътрудничество с европейските институции. Този модел ще бъде работещ за България, за българските граждани.

Пето: ДПС с №9 в интегралната бюлетина гарантира развитието на потенциала на цялата страна, в т.ч. и на Пазарджишка област. За ДПС Икономически растеж означава работни места и в малките общини и малките населени места. Инвестициите, ефективната работа на държавните институции, загърбването на партийната партизанщина ще доведе до инвестиции и икономически растеж. А иновативните инвестиции означават високоплатени работни места за квалифицирани работници. Общините от област Пазарджик имат различни изисквания, но общото между тях е, че още не са развили напълно възможностите си. Една от причините е хаотичната регионална политика на държавата, липсата на визия за необходимостта от професионална квалификация, невижданото свиване, почти изчезване на инвестициите и липсата на обща национална визия. 

Във визията на ДПС, в Програмата за ускорен догонващ растеж има важно място за всяко населено място – и за Пазарджик, Пещера и Велинград, но и за Стрелча, Лесичево, Всемирци или Фотиново.

Шесто: ДПС с №9 в интегралната бюлетина гарантира иновативни инвестиции, които могат да решат дългогодишни проблеми, които не могат да се разрешат с тромавото, изостанало управление. Пример е проблемът с канализациите в малките населени места в региона и необходимостта от пречиствателни станции за отпадни води.

До като затъналото в безвремие българско правителство повтаря, че не може да се изгражда канализация без пречиствателна станция и обратното, т.е. нищо не може да се направи, технологиите толкова напреднаха, че необходимите инвестиции са намалели с десетки пъти. Нужна е визия, план, мобилизация и разбиране на проблема. Дори има създаден държавен ВиК Холдинг. Но той до сега е с неясно предназначение.

ДПС предлага инвестиции в иновации, в това число и в малките населени места.

Седмо: ДПС с №9 в интегралната бюлетина представя своите листи с кандидати за народни представители, които съчетават опита на изградени политици с ентусиазма и енергията на младите, познатите лица с нови, предложени от отделни общини. Това е принцип при формирането на листите в цялата страна, но особено ясно се вижда в листата на ДПС за Пазарджишки избирателен район, която има и една специфична особеност – включване на кандидати, които детайлно познават проблемите, предимствата и потенциала на региона. Такъв е вторият в листата за Пазарджишки район – г-н Юмер Хамза.

ДПС предлага да подкрепите точно тези наши кандидати.

Осмо: ДПС с №9 в интегралната бюлетина предлага партньорство и сътрудничество на законодателната и централната изпълнителна власт с общинските и местни власти. Партньорство между равни, а не кратки епизодични срещи между просители и даряващи трохи от държавния бюджет, не молби и подаяния!

Партньорството е необходимо условие за постоянни инвестиции в регионите, за развитие на потенциала и откриване на добре платени работни места.

Държавата ни има нужда и от партньорство с научните и академични среди, с гражданските организации. Само така може да се даде рестарт на държавността и да се гарантира обществен просперитет.

Девето: ДПС с №9 в интегралната бюлетина призовава всички български граждани да бъдат активни! Активни в своя граждански контрол, в своите предложения и искания, в своето участие в развитието на страната ни.

Девет причини да подкрепите ДПС с № 9!

Има още много!

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички