Крими

Блъснаха две деца - жена шофира с над 2 промила... Ето и целия полицейски бюлетин

  28.03.2021 13:18             
Блъснаха две деца - жена шофира с над 2 промила... Ето и целия полицейски бюлетин

Две деца са пострадали при пътен инцидент на шосето между септемврийските села Бошуля и Карабунар. Сигнал за случилото се бил получен снощи около 20.20ч. в РУ-Септември. Към мястото незабавно били насочени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ”. Оказало се, че 71-годишен жител на село Славовица управлявал лек автомобил „Мерцедес” по пътя. В същото време по посока на движението в близост до банкета се движила група от няколко деца. Възрастният мъж настигнал групата и с предната част на автомобила си блъснал две от момчетата. В резултат на това 13-годишно дете от Бошуля е с множество травми и наранявания на крайниците и тялото, транспортирано и настанено е в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота. Другото момче се оказало 16-годишен тийнейджър от Пазарджик, който е прегледан от медицински екип и е освободен за домашно лечение. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Водачът е бил правоспособен и не е употребил алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа в РУ-Септември. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик, като се извършват процесуални действия за изясняване на фактическата обстановка около инцидента.

Почерпена с алкохол жена седнала зад волана на лек автомобил е задържана от пазарджишки пътни полицаи. Вчера сутринта на един от булевардите в областния град автопатрул при сектор „Пътна полиция” спрял за проверка лек автомобил „Опел” с водач 56-годишна пазарджиклийка. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел 2.08 промила концентрация на алкохол. Дамата е задържана за срок от 24 часа, а спрямо нея се води бързо полицейско производство.

Четирима са задържани за притежание на наркотици през уикенда. Вчера на територията обслужвана от РУ-Септември са извършвани проверки в различни населени места, като в тях са участвали и екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Така по време на патрулиране в района на Ветрен съвместният патрул спрял за проверка лек автомобил „Хонда”, управляван от 28-годишен ветренец. Последвала проверка на возилото и на пътуващите в него. Униформените установили, че двама от возещите се в колата жители на същото градче носят със себе си общо осем полиетиленови пликчета съдържащи суха зелена маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана. По време на аналогични проверки във Велинград били засечени 23-годишен жител на Септември и 21-годишна велинградчанка. У първия, който пътувал в лека кола била открита саморъчно направена цигара с марихуана. В жилището на младата жена от Велинград обаче органите на реда открили 37 топчета с неправилна форма, които съдържали близо 32 грама марихуана. И четиримата са задържани в арестите на полицейските управления в Септември и Велинград.  По случаите се водят бързи производства.

Пресцентър на ОД МВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички