Регионът

Ще глобяват панагюрци, ако не декларират, че гледат куче

  26.03.2021 06:35             
Ще глобяват панагюрци, ако не декларират, че гледат куче

ПАНАГЮРИЩЕ. Общинската администрация напомня на гражданите, че крайният срок за заплащане на годишната таксата за куче е до 31 март 2021 г. Тя е в размер на 10,00 лв. След тази дата ще се извършват масови проверки и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 100 лв. до 500 лв. на основание Наредба за отглеждане на животни, птици и устройване на пчелини на територията на община Панагюрище.

„Всеки от нас може да помогне в усилията на Общината за овладяване популацията на безстопанствените кучета”, апелират от ведомството.

По регламент, всяко новопридобито куче трябва да регистрирате до три месеца в общината, на чиято територия е постоянния адрес или седалище на собственика. Подава се декларация по образец. По Закона за ветеринарно-медицинската дейност от такса са освободени кучета на лица с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета използвани от Българския червен кръст;  кастрирани кучета; кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, собственост на лица, придобили право на лов по реда на Закона за лова и опазване на дивеча. За тях обаче също се подава декларация за притежаване на куче.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички