ИНФО КОВИД-19

Мъж се възстанови от КОВИД, изкара 78 дни в реанимация

  25.03.2021 12:17             
Мъж се възстанови от КОВИД, изкара 78 дни в реанимация

ПАНАГЮРИЩЕ. Мъж пребори КОВИД след като изкара 78 дни в реанимация и 50 дни на апаратна вентилация. Той се казва Николай Джунов и живее втори живот, обясни д-р Тодор Бургуджиев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. Николай Джунов е приет в лечебното заведение на 14 ноември 2020 година с доказана инфекция от новия коронавирус в КОВИД-сектора на лечебното заведение към Отделението по вътрешни болести. Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната борба за живота му

- Пациентът ни премина през ада, състоянието му беше наистина драматично – премина през няколко септични състояния, които овладяхме чрез прецизно антибиотично лечение, благодарение на комплексните грижи с колегите пулмолози, колегите от Лабораторията по микробиология - разказа д-р Бургуджиев.

По време на лечението Николай Джунов получава безрезервна подкрепа от колегите си от Районното полицейско управление – даряват неколкократно плазма,

В лечебния му процес са спазени всички медицински протоколи за добра медицинска грижа – от прием на ремдесивир до белтъчно хранене, посочват от лечебното заведение.

В края на януари тази година започва вертикализирането и раздвижването на пациента от специалистите в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, следва операция на декубитална рана от екипа на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

- Чувствам се добре, думите не ми достигат да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болницата, на колегите ми и на семейството ми - развълнувано споделя Николай Джунов. - Изключително съм благодарен на целия екип на ОАИЛ, защото лекари, сестри и санитари направиха и невъзможното да се възстановя – заяви развълнуваният пациент. И специално благодари на всички хора, дарили плазма за живота му.

- За нас, екипът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение – лекари, сестри и санитари, Николай е чудо и ние много се гордеем с неговото възстановяване - подчертава д-р Бургуджиев, допълвайки, че възстановяването на пациента е изключително постижение и за „Уни Хоспитал“.

- Пациенти като Николай могат само да ни мотивират да продължаваме да даваме всичко от себе си като специалисти и хора, за да могат да се радват на живота и близките си, акцентира и д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“.

И през тази седмица нивата на заболеваемостта от КОВИД-19 в областта бяха тревожни, не липсваха дни с по над 100 новооткрити случаи, но пък местните болници отчетоха успехи в битката с коварния вирус, граничещи с медицински чудеса (по думите на лекари).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички