Понеделник, 21 Юни 2021
 
Регионът

Панагюрското златно съкровище стана „Съкровище на десетилетието“ в "Чудесата на България"

  22.03.2021 13:43             
Панагюрското златно съкровище стана „Съкровище на десетилетието“ в \

Панагюрското златно съкровище стана „Съкровище на десетилетието“ в класацията „Чудесата на България“ на вестник "Стандарт". Церемонията се състоя в края на миналата седмица в София, а отличието беше връчено от българския еврокомисар Мария Габриел на кмета на Панагюрище Никола Белишки и на Галя Костова, прокурист на „Асарел-Медет“ АД.

Галя Костова заяви, че получава с гордост наградата за „Асарел-Медет“ АД, тъй като дружеството е допринесло изключително много за популяризирането на Панагюрското златно съкровище и неговото опазване. Отличието е в памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който сбъдна една от мечтите на панагюрци през 2012 г. и изгради специална сграда-трезор за съкровището към Историческия музей на Панагюрище.

- Връщането на Панагюрското златно съкровище у дома беше най-голямото чудо за града - подчерта тя.

- Уникалните златни предмети са в добри ръце и се гордеем с тях. Благодарение на идването на съкровището вкъщи и създаването на негово копие, което е постоянно в музея, имаме невероятно увеличение на туристическия поток - обяви кметът Никола Белишки. - Градът, историята, местността Оборище и минералната вода са другите неща, които привличат гостите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички