Регионът

„Перистера” стана „Крепост на десетилетието”

  19.03.2021 17:01             
„Перистера” стана „Крепост на десетилетието”
Кметът на Пещера Йордан Младенов получи грамота и почетен знак

ПЕЩЕРА - СОФИЯ. Топ 10 на „Чудесата на десетилетието” награди българският еврокомисар Мария Габриел. По покана на „Стандарт” тя е в София за юбилейната церемония на най-голямата кампания за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство у нас „Чудесата на България”.

Кметът на община Пещера Йордан Младенов взе участие в културното събитие. Той получи грамотата „Крепост на десетилетието” за крепостта на гълъбите, както и почетен знак. Наградата бе връчена от Мария Габриел. Диплом получи и доц. д-р Бони Петрунова – директор на НИМ в София. Припомняме, че Петрунова беше ръководител на археологическите разкопки на крепостта „Перистера”, финансирани от Община Пещера.

Кметът Младенов благодари за отличието и подчерта, че символът на Пещера днес е била приоритет в работата и на предишните кметове на Общината. Той благодари на инициаторите на проявата, както и на читателите, дали своя глас за “Перистера”. Младенов увери присъстващите, че ще продължава да надгражда идеята за опазване и популяризиране на културното наследство на територията на общината.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички