Спорт

Хебърци са пестеливи, отстъпиха в последния си мач в Суперлигата

  14.03.2021 08:23             
Хебърци са пестеливи, отстъпиха в последния си мач в Суперлигата

ПАЗАРДЖИК. Волейболният тим на  Хебър загуби от Левски като домакин с 0:3 (21:25, 25:27, 21:25). Това бе и първият успех на Левски на пазарджишка земя през последните 4 години. Последния мач от редовния сезон в Първата осмица на Суперлигата при мъжете обаче беше без значение за „тигрите“, които са водачи в класирането и изходът от двубоя в спортна зала „Васил Левски“ нямаше да промени подредбата в таблицата. Тя бе от значение само за класирането на гостите, които с него финишираха втори, докато хебърци си бяха подсигурили предсрочно лидерската позиция. Това позволи на Драган Иванов да бъде използва по-нетрадиционен състав, като даде възможност за изява на състезатели, които имаха по-малко игрово време. Още повече, предстои важното ни участие във финалите на турнира за Купата на България.

Хебър започна с Иван Станев, Спас Байрев, Александър Ляфтов, Пламен Шекерджиев, Теодор Тодоров, Стойко Ненчев и либерото Добромир Димитров. В хода на срещата на полето се появиха Любомир Агонцев, Иван Латунов, Брадли Гънтър и Николай Къртев. В първия гейм поредица от непредизвикани грешки на домакините дадоха предимство на левскарите и те започнаха да диктуват играта. До края на гейма гостите не изпуснаха инициативата и поведоха с 1:0. Втората част бе най-оспорвана. Хебър се разигра и на свой диктуваше развоя до средата на гейма. Левски обаче успя да навакса, като играта тръгна точка за точка. В решителните моменти сервисът бе използван и от двата тима като оръжие за надмощие. Домакините поведоха с 24:23, след добри изпълнения от крайната линия на Пламен Шекерджиев, но изпуснаха възможност да го затворят в своя полза и да изравнят. След равенството 25:25, блокада на Марк Макгивърн даде предимство на „сините“, а отлична атака на Боян Йорданов сложи финалния акорд в полза са гостите. В третата част отново имаше равностойност до 8:8, след което Левски се откъсна с две точки и затвори мача с чиста победа.

Александър Николов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. Боян Йорданов добави още 15, а Гордан Люцканов завърши с 13 точки. За Хебър Александър Ляфтов и Спас Байрев реализираха по 13 точки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички