Регионът

В Пещера стартираха проект за онлайн идентификацията в публичните услуги

  11.03.2021 12:53             
В Пещера стартираха проект за онлайн идентификацията в публичните услуги

Общинската администрация в Пещера стартира проект IMPULSE за улесняване на онлайн идентификацията в публичните услуги. От местната управа поясниха, че проектът има за цел да разработи технология, способна да провери самоличността на гражданите по време на процесите, които възникват в рамките на предоставяните електронни услуги от страна на публичните органи по един сигурен, лесен и поверителен начин.

Проект IMPULSE (Управление на идентичността в публичните услуги) е европейска инициатива, финансирана по програма за научни изследвания "Хоризонт 2020" с бюджет от около 4 милиона евро с участието на 16 организации от 9 държави.

Общински експерти коментират, че проект IMPULSE е разработен с цел да допринесе за улесняване достъпа на гражданите до електронните услуги, предлагани от дадена администрация, спазвайки максимално сигурността на гражданите и опазването на техните лични данни в този процес. Иновативният елемент на проекта IMPULSE се фокусира върху съчетаването на две от най-обещаващите технологии в наши дни – изкуствен интелект и блокчейн мрежите, за да се подобри управлението на дигиталната идентичност и електронната идентификация в публичния сектор.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички