Крими

Полицейският бюлетин на 9 март 2021 г.

  09.03.2021 11:43             
Полицейският бюлетин на 9 март 2021 г.

Продължават засилените проверки на полицаите в региона за лица притежаващи или разпространяващи наркотици.  Снощи на паркинг във Велинград екипи на полицейското управление в курорта засекли лек автомобил „Опел“. Водачът бил 25-годишен велинградчанин, а с него пътувала 17-годишна тийнейджърка. Последвала проверка на двамата и на автомобила, като органите на реда открили у момичето скрито пликче с бяло прахообразно вещество. След направения полеви наркотест се оказало, че става дума за амфетамин с общо тегло около 5 грама. Последвало претърсване в жилището на шофьора, където било открито и полиетиленово пликче със суха марихуана. Дрогата е иззета, а двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград. Спрямо тях се водят бързи производства. Доста по динамичен се оказал случая с 30-годишен жител на панагюрското село Попинци. Тази нощ на кръстовище в Пазарджик автопатрул засякъл лек автомобил „Сеат“, управляван от младия мъж. Въпреки подадените знаци със светлинен и звуков сигнал на патрулния автомобил шофьорът не се подчинил и продължил по пътя си. След кратко преследване с участието и на други екипи униформените спрели возилото на пътя от Пазарджик за Панагюрище. Освен водачът, който е стар познайник на органите на реда в него пътували още четирима мъже, живеещи в село Динката и Пазарджик. По време на проверката до предната седалка на колата били открити в два плика суха маса от глави и съцветия и бял прах на бучки. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително съответно на марихуана и амфетамин. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Шофьорът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а дрогата и возилото иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

 

Неправоспособен и пиян шофьор са задържали снощи служители на РУ-Пещера. Около 23.00 часа на централната улица в родопския град автопатрул извършил проверка на „Фолксваген“ с водач 25-годишен пещерец. Оказало се, че младият мъж е зад волана неправоспособен и след употреба на алкохол. Направеният тест с дрегер отчел 1.44 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

 

На 10 сигнала са се отзовали през изминалото денонощие огнеборците в областта. Със затопляне на времето се отчита зачестяване на случаите на пожари в сухо треви, стърнища и отпадъци. Подобни инциденти са регистрирани на територията около АМ „Тракия“, , селата Мирянци, Ивайло, Тополи дол,  Сарая, Говедаре и Долно вършило.

 

Дежурни служители от РСПБЗН-Пазарджик са оказали съдействие на екип от ЦСМП-Пазарджик за отваряне на входна врата на къща в областния град. Собственичката на жилището се оказала 74-годишна жена, чието здравословно състояние не позволявало да отвори вратата. Дежурната смяна е предоставила достъп на лекарския екип до болната жена.     

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички