Четвъртък, 13 Май 2021
 
Регионът

Безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза на 8 март в „Уни Хоспитал“

  02.03.2021 11:02             
Безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза на 8 март в „Уни Хоспитал“

ПАНАГЮРИЩЕ. Безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза се организират в МБАЛ „Уни Хоспитал“ по повод 8-ми март – Международен ден на жената. Екипът от специалисти на Отделението по образна диагностика ще извърши прегледите на 8 март (понеделник) от 12:00 до 18:00 часа, при спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час.

Ултразвуковото изследване (ехография) на млечните жлези (гърдите) е изследване, което използва отразени високочестотни вълни, с помощта на които се създава изображение. С това изследване могат да се огледат всички участъци на млечните жлези, включително и тези, които са разположени до гръдната стена.

При провеждане на ултразвуково изследване не се използват рентгенови или друг вид йонизиращи лъчи, което прави метода абсолютно безвреден, уточни д-р Иван Попов, началник на Отделението по образна диагностика, допълвайки че не е необходима специална подготовка от страна на пациентките.

Специалистите препоръчват дамите след 30-тата си година, веднъж годишно да преглеждат гърдите си, за да се избегнат усложнения.

Телефон за предварително записване на час: 0357/88 581

(Зн)


Свързани