Спорт

Бадминтонистите на Кесов с най-много отличия на държавното лично за мъже и жени

  27.02.2021 16:46             
Бадминтонистите на Кесов с най-много отличия на държавното лично за мъже и жени

СОФИЯ. Три титли, четири  бронзови месдала и четири пети места. Това е равносметката на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик от игралото се на 24-27 февруари държавно лично първенство за мъже и жени по бадминтон. Участие на кортовете в зала „Европа“ взеха 250 състезатели от 31 клуба от цялата страна.

Стефани Стоева е абсолютна трикратна държавна шампионка за жени. На финала тя победи Мария Мицова (НСА-София) с 2:0 гейма. Габриела Стоева е трета, а пета е Гергана Павлова, като и двете бяха отстранени от Мария Мицова, съответно на четвъртфинал и полуфинал.

На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви станаха шампионки, след като на финала сестрите победиха Димитрия Попстойкова/Калояна Налбантова (Виктори-София) с 21:7/21:9. В тази дисциплина бронзови медали спечелиха 17-годишната  Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова(Хасково). Двете загубиха драматично на полуфинал от Попстойкова/Налбантова с 26:24/21:19.

На смесени двойки Стефани Стоева с партньор Даниел Николов (Левски-София) победиха на финала Стилян и Диана Макарски (Виктори-София) с 2:0 гейма. Стефан Гърев и Гергана Павлова също се класираха трети - на полуфинала те загубиха с 2:0 гейма от Стилян и Диана Макарски. Борис Кесов и Стефан Гърев са пети на двойки мъже.

Стефан Гърев се класира пети на единично мъже.

Отборът на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик участва с 11 състезатели: Стефани Стоева, Габриела Стоева, Добринка Смилянова, Бистра Манева, Гергана Павлова, Михаела Иванова, Надежда Гелеменова, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов и Стефан Гърев.

"Доволен съм. Завършихме държавното първенство за мъже и жени с три титли от пет възможни, четири бронзови медала и четири пети места, като сме най-титулувания отбор в България от личното първенство за мъже и жени за 2021 година, коментира след състезанието старши треньорът на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Неделчо Кесов, който преди дни бе отличен за треньор на 2020-а година на община Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички