Пазарджик

Ученици от ПГИМ ще гонят покемони заедно с връстници от Хърватия и Северна Македония

  26.02.2021 16:37             
Ученици от ПГИМ ще гонят покемони заедно с връстници от Хърватия и Северна Македония

ПАЗАРДЖИК. Ученици от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт ще гонят покемони в центъра на областния град в своеобразно състезание. Това е част от рестартирания международния проект “Образователен модул чрез виртуална реалност”, финансиран от програма „Еразъм +“

Заради COVID-19 проектът, в който участваха общо три средни училища от Пазарджик, Кочани (Северна Македония) и Лудбрег (Хърватия) бе временно преустановен. В рамките на проекта отбори се състезават с мобилно приложение като търсят локации в своя град и отговарят на въпроси от областта на математиката, физиката, географията, химията и биологията.

Партньор е северномакедонската софтуерна компания „Тех Ко Нет“, която разработи специално приложение за средношколците, чрез което те играят онлайн в трите града едновременно. От българска страна, пилотно училище е Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт и сдружение „Център за устойчивост и икономическо развитие“ от гр. Пазарджик. От Северна Македония, която е водеща страна по проекта, участват още две  организации: НПО ЛАГ от гр. Кочани и  средно училище „Люпчо Сантов“. От хърватска страна се включват Средно училище „Лудбрег“ и администрацията на тамошната община.

От 8 до 10 март ще се проведе тест състезание в центъра на Пазарджик с използване на новото приложение. ОТ ПГИМ участват шест отбора от ученици от осми, девети и десети клас, които трябва да отговарят на  въпроси от всяка дисциплина. Толкова са и отборите от Северна Македония и Хърватия. Същинското състезание ще бъде в края март, а финалът на 4 април. Победителите ще участват в международно състезание в Северна Македония през октомври.

Проектът стартира през декември 2018 г.  като основната му цел е разработването на  иновативен образователен подход, чрез модул за изучаване с виртуална реалност на предмети в областта на НТИМ (наука, техника, инженерство и математика), не само в класните стаи, а и  извън училище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички