Регионът

Сдружение ще повишава компетентността на педагози, медиатори и институции

  25.02.2021 14:54             
Сдружение ще повишава компетентността на педагози, медиатори и институции

ПАЗАРДЖИК. Неправителствена организация ще повишава професионалните компетентности на 308 педагогически специалисти и 19 образователни медиатори от 19 образователни институции в сравнително по-малки населени места. В хода на работа ще се придобият умения за работа в мултикултурна среда, преподаване на знания и формиране на умения у децата за възприемане на етнокултурните различия. Това разказаха днес председателката на Сдружение „Център за обучение и услуги“ Надя Пеева и Росица Миразчиева, която е координатор на проект „Образование за културно многообразие”.

Периодът на изпълнение на набелязаните дейности е до 17 юни 2023 година, а финансирането е по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Партньори са начални, средни, професионални училища и детски градини от областите Пазарджик, София и Плевен.

Наред с провеждане на краткосрочни обучения на учители, директори и други педагогически специалисти за работа в мултикултурна образователна среда, ще бъдат разработени и актуализирани стратегии, планове, програми и анализи на образователната институция за работа в мултикултурна среда според идентифицираните нужди, поясниха Надя Пеева и Росица Миразчиева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички