Други

Стихотворение и есе изпратиха две момичета на престижен финал

  27.02.2021 06:22             
Стихотворение и есе изпратиха две момичета на престижен финал

В езиковата гимназия "Бертолт Брехт" са горди с Александра и Атанаска

ПАЗАРДЖИК. Александра Стоянова и Атанаска Сотирова от езиковата гимназия "Бертолт Брехт" се класираха на националния финал на престижното Национално състезание по творческо писане на английски език. Александра дори се нареди сред призьорите в своята възрастова група, спечелвайки второто място. Направи го със стихотворение на тема "Въпреки превръзката на своите очи, той знаеше точно къде се намира. Не по-малко провокативна беше и темата на Атанаска - "Правият път невинаги е правилната посока"

Надпреварата се провежда от 11 години и възпитаниците на езиковата гимназия в нашия град са традиционни участници в нея. Същото важи и за почти всички

елитни училища

в страната. Организаторите са респектиращи - американският Корпус на мира, Американското посолство, Британският съвет и Американският университет в Благоевград.

Възрастовите групи са по класове - от шести до дванайсти, като във всяка се дават по 3 теми, и трите изключително креативни, а участниците имат един час, за да изявят творческото си мислене. Нямат право да използват речници. Иначе, форматът е свободен.

Особеното тази година бе, че

състезанието премина изцяло онлайн

Това обаче не го направи по-малко привлекателно и интересно за момичетата и момчетата, изучаващи английски като първи или втори чужд език в езиковата гимназия в Пазарджик. Оттам се включиха 39 ученици.

- Гордея с постиженията им - сподели пред "Знаме" Емилия Дурева, преподавателка по английски в ЕГ "Бертолт Брехт". - Благодаря на нашите прекрасни ученици, които винаги се отзовават и дават всичко от себе си, а също и на колегите, които ми съдействаха максимално в нелеката задача да се организира състезание онлайн в стресова пандемична обстановка, когато амбицията да си победител е силно притъпена от

желанието да оцелееш чисто физически

Признателни сме, разбира се, и на ръководството на езиковата гимназия, което винаги подкрепя сърцато нашите изяви - и финансово, и логистично. Поздравявам двете финалистки, както и колегите, подпомогнали тяхното езиково развитие. Радвам се, че съм част от екипа на това училище и че можем да печелим толкова престижни награди дори в екстремни условия.

Мария ДЪБОВА

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички