Регионът

Хирурзи спасиха 14-годишен, наръган с нож от свой връстник

  24.02.2021 16:23             
Хирурзи спасиха 14-годишен, наръган с нож от свой връстник

Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на 14-годишно дете от Пещера, наръгано с нож от свой връстник, съобщиха от лечебното заведение. Момчето е докарано снощи около 18 часа в Спешно отделение от екип на Спешна помощ. Медиците са направили необходимите прегледи и изследвания и са го превели в Хирургично отделение за спешна операция.

- Детето постъпи при нас с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс. Касае се за проникващо нараняване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, защото имаше опасност за живота му - разказа д-р Муса Дурльов, който е част от екипа, който извършва животоспасяващата операция.

В нея се включват и хирургът д-р Петър Цветков, анестезиологът д-р Вътьо Вътев, операционната сестра Спаска Николова и анестезиологичната сестра Гергана Начкова.

За случая е подаден сигнал в полицията, след като близките на детето са съобщили на лекарите, че то е пострадало след сбиване с друго дете, което му е забило ножа. Пострадалото момче е било на гости на нападателя си, който след като го наръгал е избягал.

- Детето е извадило голям късмет, смятат лекарите. Ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър от мястото на нараняването, то нямаше да оцелее, категорични са хирурзите, които са го оперирали.

14-годишното момче ще остане за лечение в Хирургично отделение поне една седмица.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички