Други

Димитър Цоцорков: Минната индустрия е стабилна и инвестира в нови технологии

  22.02.2021 16:06             
Димитър Цоцорков: Минната индустрия е стабилна и инвестира в нови технологии

В България минната индустрия е устойчива и остава стабилна в кризата, защото в добри времена постоянно инвестираме в нови технологии. Това обяви председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков, който на 17 февруари участва в публична онлайн дискусия „Лидери за ново начало“, и даде за пример, че в „Асарел-Медет“ са инвестирани 1.4 млрд. лв. през последните две десетилетия в съвременни технологии, машини, оборудване, обучения, безопасност на труда и опазването на околната среда.

Форумът се организира от Нов български университет.

„Нашите инвестиции са от много години назад и са за много години напред“, подчерта Цоцорков. Компанията постоянно влага средства също и в обучението на служителите си. Специално се набляга на развитието на младите специалисти и на дуалното обучение, което се осъществява в „Асарел-Медет“. “Устойчивото лидерство е това, което е с фокус върху хората. Никой не може да има бизнес успех, ако хората не се чувстват щастливи на работното си място и ако компаниите не инвестират в развитието на своите региони”, каза Димитър Цоцорков. Той говори още за извършената голяма автоматизация на процесите, но и за бъдещите приложения на изкуствения интелект в минното дело, които също ще създават нови възможности за иновации.

Във форума участваха още инж. Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности” за дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България; д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България; проф. д-р Уейн Вайсер – световно признат академик и практик, един от Топ 10 на най-влиятелните мислители-преподаватели по отговорен бизнес, влиятелен специалист по корпоративна социална отговорност; д-р Марина Стефанова – председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност (БАКСОС) и консултант по програмата „Бизнес за резултати“ на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ) в България, създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“ на Фондация „Каузи“; д-р Жюстин Томс, преподавател в НБУ в департамент „Медии и комуникации“, основател и мениджър бизнес развитие на водещата българска уеб агенция ABC Design & Communication.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички