Понеделник, 14 Юни 2021
 
Избори 2021 Пазарджик

Румен Петков и доц. Атанас Мангъров представиха Стойно Чачов като водач на листата на АБВ

  22.02.2021 16:03             
Румен Петков и доц. Атанас Мангъров представиха Стойно Чачов като водач на листата на АБВ

ПАЗАРДЖИК. Както писахме по-рано, доц. Атанас Мангъров дойде в областния град за представянето на водача на листата на АБВ Стойно Чачов., заедно с председателят на партията Румен Петков, и заместник-председателя Владимир Маринов.

„Като кмет на Стрелча Стойно Чачов направи успешни 4 година и половина управление и съм сигурен, че има уважението и обичта на стрелчани, защото присъствах с него на поредица от срещи. Аз самият няма да участвам в никакви листи, защото съм бил част от управлението на държавата, а за управлението трябват нови хора с нова енергия като г-н Чачов и доц. Мангъров, заяви Румен Петков. От своя страна Чачов благодари за доверието и обяви, че един от приоритетите му е връщане на стария начин на живот и нормалността.

„Хората заслужават да бъдат спокойни. Не може да си затворен от сутрин до вечер. Не може без ограничителни мерки, но трябва да са подходящи и правилни”, каза водачът на листата и допълни, че до няколко дни ще станат ясни всички имена в листата. „В нея фигурират основно млади хора и хора в средна възраст, които са се доказали в попрището си”, поясни бившият кмет на Стрелча.

„Г-н Шопов е направил своя избор”. С тези думи Румен Петков отказа да коментира напускането на доскорошния областен лидер на АБВ Атанас Шопов, но разкри, че преди седмица е гостувал в дома му на семеен празник, радвал се е на децата му и са водили нормални човешки разговори. Както и това, че Шопов лично е номинирал Стойно Чачов за водач в 13-и МИР-Пазарджик.

Доц. Мангъров пък направи аналог между пазарджишкия затвор и лишаването от свобода и от основни човешки права във времето на пандемия.

„Едно от най-тежките наказания е лишаване от свобода, през последната година наблюдаваме едно доброволно лишаване от свобода не само в нашето общество, а в целия свят. Правим това доброволно, под предлог, че ни спасяват, а в същност някои хора ни лишават от основни човешки права и свободи. Този медицински проблем се използва по един недопустим начин за за икономически, политически и други цели, но това не бива да се допуска. Това, което става сега, трябва да се промени. Да започнем да действаме по нормалния начин, както човечеството е действало до сега при подобни пандемии, защото ако това не се промени, може да сте сигурни, че в следващите години ще живеем много трудно“ – заяви доц. д-р Мангъров. На въпрос на „Знаме” за неговия коментар по повод ваксините, той заяви

„Бих посъветвал всеки, който стои затворен вкъщи, да се ваксинира, за да може да излезе и да види родителите си, децата си, внучетата… Аз не съм против ваксините, против това съм да се избързва с тях, защото те все още не са достатъчно добре клинично изпитани. Това е, което е тревожно. Фактът, че ви карат да давате информирано съгласие означава, че всички рискове са за ваша сметка. Защото производителите на ваксини не искаха да носят отговорността, прехвърлиха ги на дърржгавите, а те от своя страна ги прехвърлиха на гражданите. Никога при други ваксинации не се е изисквало такова съгласие”, допълни доц. Мангъров.

Зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов пък заяви, че е крайно време държавата да определи приоритетите. И след като изброи три от тях - туризъм, селско стопанство и енергетика, заяви, че вече е готова цялостна нова аграрна стратегия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички