Крими Регионът

Разбиха оранжерия с марихуана за над 500 хиляди лева в хале

  19.02.2021 16:55             
Разбиха оранжерия с марихуана за над 500 хиляди лева в хале

КАЛУГЕРОВО. Огромна висотехнологична оранжерия за производство на марихуана бе открита в стопанско помещение на бившето ТКЗС. Това обявиха на извънреден брифинг в пазарджишкото село апелативният прокурор Тодор Деянов и директорът на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев.

Оранжерията е прикривана в хале, в което се е добивала легално криптовалута. Само готовата за продажба суха листна маса е на стойност половин милион лева. При гасене на пожар в производствено помещение на фирма за копаене на криптовалута. Там служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана. В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лева. След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията. Арестуван е управителят на фирмата наемател на помещенията. Той е с чисто криминално досие.

„На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на така наречената криптовалута. Те са били за прикритие на основната незаконна дейност на наемателя - предвид обстоятелството, че при отглеждане на марихуана се консумира голямо количество електроенергия“, обясни апелативният прокурор Тодор Деянов. Старши комисар Тишев допълни, че до 8000 лева всеки месец е заплащала фирмата, която е наела това помещение, за ползване на ток.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички