Пазарджик

Урок за Левски в НУ „Отец Паисий”

  18.02.2021 16:02             
Урок за Левски в НУ „Отец Паисий”

ПАЗАРДЖИК. Началното училище „Отец Паисий“ почете паметта на Левски с урок, посветен на 148 години от неговото обесване.

Патриотичният урок се проведе във  II А клас със съдействието на регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ по НП „Съвременна образователна среда“ – „Библиотеките като образователна среда“.

НУ „Отец Паисий“ - Пазарджик е със статут на иновативно училище. Като такова учителите в него държат не само на иновациите в обучението, но и на това ученикът да бъде активен участник, да бъде в центъра на събитията, да бъде творец.

В седмицата, посветена на Апостола на свободата, второкласниците рецитираха стихове за Левски, рисуваха портрета му, писаха съчинения за него, правиха книжки, посветени на живота и делото му.

- В такива уроци учениците научават за своя род и родина и най-вече разбират цената на свободата. Защото тя не ни е дадена даром, а е платена с живота на хилядите знайни и незнайни борци за свобода.

148 г. от неговото обесване край град София – години, бележещи не смъртта, а безсмъртието на Апостола на свободата. С презентация за живота и делото на Левски, с рецитиране на възторжени слова за Левски, урокът по родолюбие ще остане в сърцата на малките ученици, а споменът за радетеля за свободата – вечен, казват преподавателите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички